El pla d’ocupació d’estiu de Meliana incorpora huit persones a l’Ajuntament

801

Un any més, l’Ajuntament de Meliana ha posat en marxa el pla d’ocupació d’estiu dins del pla d’ocupació municipal que està desplegant l’equip de Govern al llarg de tota la legislatura. En esta ocasió, s’hi han incorporat huit persones a les tasques de vigilància dels pàrquings, neteja i informació a la platja de la localitat (4), el manteniment de la pintura vial i del mobiliari urbà (2), i el reforç de la neteja al poliesportiu, especialment pel que fa a les instal·lacions i el servici de la piscina municipal (2).

En total, el consistori hi ha destinat 30.000 euros de recursos propis. Cal afegir a més els programes específics d’activitats de temporada, que han generat també ocupació i als quals es destinen recursos municipals importants, com ara l’escola d’estiu, amb una trentena de contractacions; o els servicis contractats de vigilància de la platja i de la piscina municipal, que ocupen huit persones més.

Com explica el regidor de Foment de l’Ocupació, Joan Orts, “des de l’inici de la legislatura vam tindre clar que l’Ajuntament havia d’apostar per un pla d’ocupació per a quatre anys, que estem desplegant en diferents àmbits com ara amb contractacions periòdiques al llarg de tot l’any i no només a l’estiu com s’havia fet abans puntualment algun any”. D’altra banda, també hi ha una major resposta al cobriment de les baixes que s’hi van produint en el conjunt de la plantilla per mitjà de diferents borses de treball o amb ofertes d’ocupació del SERVEF.

També s’ha apostat per la formació per tal de millorar les opcions d’ocupació del col·lectiu de persones sense faena. En este sentit, especifica el regidor, “hem homologat aules de formació, que a Meliana no n’hi havia, i hem iniciat el primer curs de formació retribuïda per a 10 joves del municipi, dins del programa T’Avalem, en este cas en l’àrea de gestió administrativa, amb un equip formatiu de quatre persones més”. En esta línia, fa uns mesos es féu una actuació d’orientació laboral per a persones desocupades de llarga durada i, en passar l’estiu, començarà un altre programa d’inserció laboral per a persones amb risc d’exclusió social.

Una altra de les línies importants de treball són els diferents programes de foment de l’ocupació impulsats des de la Generalitat, especialment els programes Avalem Joves, per a menors de 30 anys, i Avalem Experiència, per a majors de 30 anys. Ara mateix, s’estan posant en marxa algunes accions dins d’estos programes.

Finalment, Orts conclou que “amb esta política planificada des de l’Ajuntament de foment de l’ocupació estem ajudant a incorporar al mercat laboral a un nombre important de persones, i això està facilitant la reducció de les llistes de persones desocupades ”. En juny de 2015 les persones desocupades a Meliana inscrites en el SERVEF eren 1.046 mentre que el juny passat n’eren 809. Xifres que s’espera que siguen inferiors al final de la legislatura com a conseqüència dels diferents programes i polítiques aplicats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.