El Parc Natural de l’Albufera dóna llum verd a les reformes previstes al Port de Catarroja

500

La directora del Parc Natural de l’Albufera, Paloma Matehache, s’ha reunit amb representants de la confraria de pescadors de Catarroja, l’associació de la Vela Llatina, hostelers del Port i amb el regidor del Port, Alejandro García i l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, per a escoltar les propostes de l’Ajuntament i dels col·lectius vinculats a la zona en referència a les actuacions que es volen realizar per a millorar el Port de Catarroja.

port de catarrojaMatehache s’ha compromés a no bloquejar i a impulsar els projectes que tant els col·lectius com l’Ajuntament li han plantejat per a millorar el Port. Des del Parc Natural de l’Albufera no es posarà cap impediment per a dur a terme estes intervencions ja que respecten en tot moment l’entorn natural.


En una primera intervenció, es pretén instal·lar una caseta d’informació turística i dos servicis públics, un d’ells a l’entrada del port i l’altre a l’edifici on s’ubica l’associació de Vela Llatina, propietat de l’Ajuntament. Es tracta d’una necessitat ja que el Consistori ha comptabilitzat el número de persones que visiten el paratge i, en dies com els del concurs de l’allipebre o la festa de l’arròs, poden arribar a les 5.000.

En principi, el Parc Natural de l’Albufera és contrari a construir noves edificacions, però no s’oposa a que les ja existents puguen ser reformades i adequades a les noves necessitats, per això també s’ha plantejat la rehabilitació del sostre de l’edifici de l’associació de la Vela Llatina i també es facilitarà la reforma dels restaurants que s’ubiquen al port.

Altra de les actuacions és la instal·lació d’un punt del servei de bicicletes Catarroda al Port que complementarà el carril bici que hi ha planejat des de l’estació de Renfe fins al Port i el projecte del qual s’ha modificat per millorar alguns problemes. Així mateix està prevista la neteja de la part del canal fins a l’Albufera que encara no s’ha netejat i el corresponent dragat.

La intenció de l’Ajuntament és fer una modificació del PGOU per a poder posar en marxa activitats i serveis vinculats amb la naturalesa de l’espai natural, com per exemple una llotja de peix que canalitze l’activitat de la confraria de pescadors, una possibilitat que amb l’actual regulació al PGOU no és possible.

Tant el regidor del Port com l’alaclde han fet una valoració molt positiva ja que el Parc Natural ha escoltat les propostes del consistori i dels col·lectius de la zona i s’ha mostrat molt receptiu.

Així mateix, el consistori va aprovar per unanimitat en l’últim plenari una partida de 140.000 euros per a dur endavant estos projectes que milloraran l’espai a l’hora que respectaran les seues característiques naturals. L’Ajuntament anirà prioritzant les actuacions i si és necessari destinarà altres partides.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.