El Museu de la Rajoleria compleix 18 anys amb el suport massiu de la ciutadania de Paiporta

1834

El Museu de la Rajoleria es va omplir en la inauguració de l'exposició 18 anys amb tu, acte central de la celebració dels seus 18 anys d'existència. Aquesta mostra resumeix a través de 36 panells la història d'aquest museu, any a any, i recull bona part de l'activitat de les entitats i associacions que han exposat en les seues sales i galeries. A més, la meitat dels panells estan dedicats a 18 joves del poble, nascuts l'any 2000, quan es va inaugurar el museu, i que han crescut al mateix temps que aquest es consolidava: la denominada Generació Museu.

A la inauguració de Museu de la Rajoleria, 18 anys amb tu va assistir l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor de Cultura, Alberto Torralba, així com altres membres de l'equip de Govern actual, i també regidors i regidores que ostentaven responsabilitat política en el moment en què es va gestar la conversió de l'antic Rajolar de Bausset en museu.

També va estar present el personal tècnic del Museu, que fou el destinatari de bona part dels elogis i agraïments dels parlaments de l'alcaldessa i el regidor de Cultura, que varen lloar la seua tasca de dinamització i obertura de l'equipament al públic. L'Ajuntament, de fet, va fer entrega, de mans de l'alcaldessa, d'una placa commemorativa de l'esdeveniment a les treballadores i treballadors del propi Museu.

Centenars de persones de desenes d'associacions i entitats locals ompliren de gom a gom l'acte d'inauguració de l'exposició, que es pot visitar fins al 14 de novembre a la sala gran del Museu de la Rajoleria.

Fora, als jardins del museu, i el matí de divendres, es va inaugurar el mural que han elaborat en les últimes setmanes un grup de joves, dirigits per l'artista urbà Mario Mankey. Es tracta d'una intervenció que ha tingut en compte les arrels rajoleres de la instal·lació, i que ha plasmat també el motlle 'Margarita', peça identificativa del Museu, que ocupa una de les cares del mural.

L'altra cara reprodueix elements propis de la història d'aquesta instal·lació, com són el fumeral, obra dels coneguts obrers ‘Ambrosios’, de Paiporta i, en el cos central, la figura gegant d'un treballador del rajolar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.