El llançament d’un castell de focs artificials en homenatge a les víctimes de la Covid-19 causa un incendi a Massarrojos

1186

El llançament d’un castell de focs artificials que l’Ajuntament de València havia programat dins dels actes d’homenatge a les víctimes de la Covid-19 va provocar un incendi a Massarrojos.

L'incendi va cremar un tros de barranc “i encara hem de donar gràcies que les espurnes caigueren a eixe costat i no a la banda de l’estació i que les persones que viuen a prop i una altra que passejava al gos, apagaren xicotets conats, perquè si no la destrossa haguera estat majúscula, ja que la quantitat d’arbres cremats hauria estat molt superior”, segons han explicat des de l’Associació Cívica Massarrojos.

Els veïns han denunciat que el tram cobert de la séquia no és el lloc indicat per a muntar pirotècnia, ja que està totalment envoltat de material orgànic inflamable. Però eixa realitat tan evident per a les persones que coneixem el lloc, no va impedir la imprevisió i l’autisme de l’Administració i de l’empresa pirotècnica responsable. A més a més, al color negre de la desolació que deixa l’incendi, cal afegir la penosa imatge de les restes abandonades del muntatge del castell.

L’Associació Cívica Roll de l’Ametler de Massarrojos fa anys que intenta, “crear un entorn més verd en la zona. Plantem arbres, els cuidem regularment durant tot l'any (reguem, podem, llevem processionària i caragols, etc.) i animem a la celebració del Dia de l’Arbre. I eixe fet que, davant la greu realitat del canvi climàtic, hauria d’estar recolzat i promogut pel conjunt de la societat i per l’Administració, es veu constantment castigat amb actes vandàlics i amb treballs de desbrossament que mutilen sense mirament els arbres plantats”.

Ara, segons denuncia Roll de l’Ametler, "ens toca denunciar l’Ajuntament i l'empresa pirotècnica per insensibilitat i desconeixement. Actuar d’esquenes al nostre entorn té conseqüències greus. I això val tant per al conjunt de la societat com per a les administracions. Hi ha catàstrofes al món contra les quals tenim difícil actuar. Però per a lluitar contra eixos desastres, hem de començar per casa, per cuidar i millorar el lloc que ens acull i la terra que ens envolta. Plantar arbres ja no és un acte romàntic, s’ha transformat en un acte essencial i de vital importància per al nostre futur, que hauríem d’acompanyar de moltes altres accions".

En vista de l’incendi, l’associació ha proposat que l'Administració promoga un homenatge a les víctimes de la COVID 19 (on participen tots els ajuntaments que puguen), "plantant arbres. Des de l’Associació Cívica Roll de l'Ametler de Massarrojos oferim la nostra ajuda i implicació. I demanem que si cal organitzar nous espectacles de focs d'artifici, es faça amb total garantia i amb un camió de bombers present".

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.