El grup ‘L'Aixada’ retira fins a 170 plaques de l'antic Ministerio de la Vivienda franquista

12 lecturas

El grup ‘L’Aixada’ ha exposat a la plaça Major 170 plaques de l'antic Ministerio de la Vivienda franquista que han retirat durant els últims dos anys sota el lema ‘Subversió per la llibertat: fora simbologia feixista de Torrent’.
Diferents joves de la comarca, juntament amb membres de l'Assemblea de Joves de L'Horta Sud L'Aixada, han mostrat així el seu rebuig a la permanència de símbols franquistes als carrers de la comarca.

L'Aixada, d'aquesta manera, posa fi a una campanya que va iniciar-se ara fa dos anys i que ha consistit en la paulatina substracció d'aquestes deixalles del règim franquista als pobles d'Aldaia, Alaquàs i Torrent.

L'assemblea de joves no ha dubtat en assenyalar els culpables directes de la presència de símbols feixistes, remarcant que “són els ajuntaments dels municipis afectats els qui s'han oblidat d'esborrar un passat negre per al País Valencià”.

L'Aixada ha enviat una segona carta als tres governs municipals una carta on recorda la feina que qualsevol ajuntament autoanomenat democràtic ha d'abordar sense rèmores.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí