El grup alacantí Gimnàstica, guanyador del PreFRA 2014 d’Alaquàs

564

01.alaquas.prefragimnasticaEl grup Gimnàstica ha estat enguany el guanyador del concurs PreFRA 2014 organitzat per l’Ajuntament d’Alaquàs per obrir la participació i donar la possibilitat a totes les formacions musicals d’Alaquàs i de la Comunitat Valenciana de participar en el festival. Aquesta formació alacantina serà l’encarregada d’obrir la vigèsima edició del Festival Rock d’Alaquàs que se celebrarà el dissabte 30 d’agost al parc de la Sequieta.

El FRA, organitzat per l’Ajuntament d’Alaquàs,   continuarà sent un any més una aposta musical gratuïta i tot un referent pel que respecta a festivals de les seues característiques a la Comunitat Valenciana. L’Ajuntament d’Alaquàs està realitzant un gran esforç per a què el FRA continue formant part de l’escena musical valenciana.

D’aquesta manera, i tal i com establien les bases del concurs PreFRA 2014 celebrat en els últims dies, l’edició d’enguany continuarà combinant grups de reconegut prestigi internacional i nacional amb la participació de grups valencians i locals, fruit del compromís assumit per l’Ajuntament d’Alaquàs per promocionar la música que es produeix localment.

Gimàstica va nàixer l’any 2012 i està composada per Juanma (veu), Lucas (guitarra i cors) Dani (baix i cors), Manu (guitarra) i Elías (bateria). Sorgeix com a conseqüència de l'evolució d'un projecte anterior anomenat Inquirio amb el qual van gravar 2 discos i van realitzar prop de 200 concerts. Quan es disposaven a gravar el tercer disc, la banda va prendre un camí diferent, més bailable i enèrgic i es van plantejar canviar de nom per donar un nou estil de música.

En maig del 2012 Gimnástica va gravar Paracaidismo sota la producció de Pachi García (Alis) en Alisrecord. Un disc de 10 talls enèrgics i bailables que els ha dut a recorrer diferents punts geogràfics espanyols. Gimnástica beu directament de fonts internacionals com The Strokes, Phoenix o Artic Monkeys sense deixar de costat matissos del pop espanyol, combinant arranjaments electrònics amb ritmes contundents.

PreFRA. EMERGENTS 2014

El concurs PreFRA. EMERGENTS 2014 ha aconseguit un gran èxit de participació. Un total de 26 grups de tota la Comunitat es van presentar a aquest concurs musical posat en marxa per obrir la participació i donar la possibilitat a totes les formacions musicals d’Alaquàs i de la Comunitat Valenciana que ho desitgen, de participar en aquest festival.

Es tracta d’una iniciativa que serveix com a plataforma de promoció i per donar suport a la creació musical que es genera a Alaquàs i a tota la Comunitat Valenciana. El FRA s’ha consolidat en els últims anys com un dels festivals de música independent, públic i gratuït més importants que aposta una oferta musical pública on es combinen els grups internacionals i nacionals amb els locals. El concurs ofereix la possibilitat de formar part del cartell a un número d’entre 1 a 3 grups de música emergents de la Comunitat Valenciana, d’una forma participativa i oberta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.