El Govern de Paiporta explica que la ubicació de les casetes a Antonio Machado compta amb el vist i plau de Policia i enginyer municipal

6 lecturas

La ubicació d'enguany de les casetes de festa de Paiporta, al carrer Antonio Machado, ha comptat amb el vist i plau de l'intendent de la Policia Local i de l'enginyer municipal. Així respon el Govern municipal als dubtes del PP sobre la seguretat davant una evacuació. “No és preceptiu un pla de seguretat específic perquè no es tanca cap carrer (no es modifica amb tanques), sinó que l'activitat se celebra en un carrer obert, i queda cobert pel pla d'emergències municipal”, aclaren fonts municipals.

Paiporta té plans d'evacuació i emergència, com qualsevol municipi. I aquest cobreix actes com els de les casetes de festa. Altres actes com, per exemple, les paelles organitzades pels Clavaris del Crist del Consol, tampoc comptaven amb aquest pla perquè se celebraven en un carrer obert, just el mateix de les casetes. Hi ha altres activitats, com els Correfocs o mascletaes i castells, que sí que tenen plans específics per tractar-se d'activitats amb focs artificials.

En l'anterior ubicació de les casetes (C/ Jaume I, l'anomenat Recinte Firal), com que s'acotava un carrer amb tanques, sí que necessitava un pla específic d'evacuació i emergències, “pla que mai es va redactar mentre governava el Partit Popular”, aseguren. Però enguany, els tècnics municipals han estimat que no era necessari.

D'altra banda, l'actual ubicació de les casetes ha tallat d'arrel els incidents que es produïen en l'antiga ubicació, com eren les dificultats per a desallotjar la zona una vegada finalitzava la música, o fets més greus, com la batalla campal que va acabar amb més de 30 detinguts l'any 2011, i altres baralles que sí que suposaven una greu amenaça per a la seguretat de les persones que participaven en les festes.

“Fins ara, la nova ubicació s'ha demostrat més segura i dóna majors facilitats a la Policia Local per fer compatible la festa amb el descans del veïnat”, explica l'equip de Govern, qui recorda que també s'ha incrementat la presència de Policia i Protecció Civil en les festes, amb agents de policia tota la nit a la zona, “perquè la seguretat de la ciutadania és una prioritat per a l'equip de govern”.

Valoració “molt positiva”

L'equip de Govern de Paiporta valora molt positivament el desenvolupament de les Festes Populars 2016. “En general, es nota que l'ambient festiu ha arribat per fi a tots els barris de la localitat. Els hostalers han mostrat ja la seua satisfacció perquè els actes s'hagen celebrat dins del nucli urbà, el que ha augmentat notablement les seues possibilitats de negoci. En aquest sentit, i a falta de tres dies, es dóna per complit un dels objectius de les Festes: omplir tot el poble de festa”.

L'equip de Govern, així mateix, agraeix a totes les associacions i col·lectius que han fet d'aquestes festes les més participatives de la història. Les Falles, els Moros i Cristians, els Clavaris i Clavariesses, o el CSA Al Vent, i grups anònims de veïns i veïnes han contribuït a fer més participativa aquesta setmana.

Per últim, “l'equip de Govern considera lamentable que el Partit Popular vulga convertir les Festes en arma política, i que faça servir amb tal finalitat un grup mític de Paiporta, estimat per tot el món, i amb components de diferents sensibilitats, com són els Piedras Azules que varen congregar a una multitud el passat dijous en un dels actes més exitosos de la setmana”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí