El Govern de Godella queda en minoria tras l’expulsió de les regidores de CET per votar en contra del pressupost

2
287

Una sentència que condemna l’Ajuntament a pagar una expropiació pendent per una quantitat de més de 3 milions d’euros, el que suposa un 30% del pressupost total del Consistori (uns 10, 3 milions, aproximadament) ha precipitat una sort de conseqüències polítiques que han deixat al Govern municipal en minoria, a l’Ajuntament sense pressupostos per a l’any que ve i amb la invitació de l’actual alcaldessa, Eva Sanchis, als grups de l’oposició per tal que presenten una moció de censura i un Govern alternatiu.

pleno-godella-presupuestosTot i que els quatre grups que formaven fins ara el Govern municipal (Compromís, PSPV, EU i Canviem Entre Tots) havien redactat y presentat al Consell de Participació Ciutadana un projecte de pressupostos consensuat fa ara una setmana, al ple extraordinari del dimarts 20 de desembre, les regidores de CET van anunciar el seu vot en contra després de demanar que s’aplaçara el seu debat i aprovació fins estudiar ben be una sentència desfavorable que obliga l’Ajuntament a pagar una expropiació pendent.

La qüantitat d’aquesta sentència condemnatòria suposa l’equivalent al 30%, aproximadament, del total del pressupost. Així, les regidores de CET es van replantejar la votació degut a l’aparició d’aquesta nova i obligada despesa. El seu vot en contra va impedir l’aprovació del pressupost i, com va anunciar la pròpia alcaldessa, la seua expulsió de l’equip de Govern.

“El seu vot en contra suposa el trencament del pacte i per tant Canviem Entre Tots queda fora del Grup de Govern”, va dir Sanchis. Per la seua banda, la regidora de CET, Rebeca Sanhermelando, va assegurar que el seu replantejament respecte a la votació dels pressupostos està motivat per “la recent notificació d’una sentència desfavorable d’una expropiació pendent el pagament de la qual suposaria un 30% del pressupost anual de l’Ajuntament de Godella”.

El portaveu del PSPV-PSOE, Voro Soler, afirmà per la seua part: “La sentència no és una bona notícia però no podem paralitzar la gestió, nosaltres estem per a gestionar, i fent números no és tan preocupant per a aquest Consistori”. Sanchis, per la seua banda argumentà que “l’eixida de CET d’un grup de Govern en el qual mai han cregut, és el fruit de la seua irresponsabilitat”.

D’aquesta manera, es trenca el pacte que es va signar després de les eleccions municipals del 2015. Canviem Entre Tots deixa de formar part d’un grup de Govern que a partir d’ara governarà en minoria amb la presència de Compromís, PSPV-PSOE i Esquerra Unida. L’alcaldessa de Compromís va instar a la resta de grups a presentar una moció de censura per tal de conformar un nou govern municipal.

La resta de grups municipals, Partit Popular i Ciutadans, també votaren en contra dels pressupostos. Els primers van assegurar que no se’ls té mai en compte a l’hora de realitzar els pressupostos i, els segons, “per no estar d’acord en diverses partides”.

2 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here