El Govern de Catarroja fa un recorregut carrer a carrer amb un veí tetraplègic per detectar les barreres arquitectòniques

0
127

carrer a carrer catarroja barreres arquitectòniques

“Els principals problemes quan vaig pel carrer són els passos per a vianants, les clavegueres o els accesos a alguns parcs”. És el dia a dia d’Iván Alemany, un veí de Catarroja de 27 anys que es va quedar tetraplègic en 2007 a causa d’un accident de moto. Amb la seua cadira de rodes ha de superar dificultats que la resta de la gent no sap ni que existeixen. “Tan sols uns centímetres d’una vorera que no estiga ben adaptada fa que vaja pegant cabotades o que inclús no puga passar i haja de buscar un recorregut alternatiu”, afegeix.

Tècnics de l’Ajuntament de Catarroja, acompanyats pel regidor de Vies Públiques i Mobilitat, Martí Raga, han fet amb Iván el seu trajecte habitual per detectar les barreres arquitectòniques amb les quals es troba qüotidianament. Els operaris municipals les han identificat i han fet un inventari per a resoldre-les. Es tracta d’una de les actuacions de la campanya Carrer a carrer que des d’octubre de 2015 recorre el poble per a millorar les infraestructures dels carrers de la població.

“Ens posàrem en contacte amb la regidora del nostre barri, Lorena Silvent, per demanar-li que tractaren de resoldre les dificultats que tenim quan eixim de casa”, diu Àngel Alemany, el pare d’Iván. “La gent no se n’adona del que suposa, algunes vegades hem d’anar per la calçada perquè no hi ha un pas adequat per la vorera”.

El cas d’Iván és el mateix que es troben les persones que recorren Catarroja en cadira de rodes. Per això l’Ajuntament té com a objectiu que s’eliminen les barreres arquitectòniques de la població al llarg de la legislatura, sobretot en les zones en què la urbanització és més antiga i hi ha més problemes en este sentit.

El regidor de Vies Públiques i Mobilitat, Martí Raga, ha destacat que “cal tindre una especial sensibilitat en estos casos perquè moltes vegades actuacions que no suposen grans obres poden ajudar molt a millorar la qualitat de vida de persones que tenen estos problemes de mobilitat”. “Volem que Catarroja siga un poble accesible i que, a poc a poc, vagen adaptant-se els carrers i els edificis perquè tots i totes puguen moure’s de la millor manera possible”, afegeix.

Campanya Carrer a carrer

La campanya Carrer a carrer és una iniciativa de la regidoria de Vies Públiques i Mobilitat. Va començar l’octubre de 2015 i fins ara s’han fet 5 recorreguts per diferents barris de Catarroja per detectar les necessitats i les mancances dels carrers.

S’han inspeccionat els senyals, les places d’aparcament, els contenidors, el mobiliari urbà, els guals, les barreres arquitectòniques, els passos de vianants, els desperfectes en voreres i calçada, els arbres, la il.luminació, i tots aquells elements de la via pública que poden ser millorats. La campanya preveu que al llarg de la legislatura, este mateix procediment es repetisca en cadascún dels carrers de la població.

La iniciativa ha sorgit a partir de les propostes i suggeriments que els veïns de Catarroja han anat enviant a través dels correus electrònics dels regidors i de les xarxes socials. Per això s’ha habilitat una pàgina de Facebook específica i un correu electrònic ( carrers@catarroja.es) a través dels quals els ciutadans i ciutadanes fan arribar els seus suggeriments i queixes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here