El futur del Parc Natural de l’Albufera, a debat a la Universitat de València

641

El Parc Natural de l’Albufera, ara, és el títol del simposi que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre, al Jardí Botànic, amb l’objectiu de generar un espai de debat al voltant de l’Albufera amb  les aportacions dels i les participants: personal científic i tècnic, agents socials, així com assistents presencials i virtuals. El contingut de les dues jornades, organitzades per la Universitat de València, serà retransmès en directe per streaming a través de la pàgina http://mediauni.uv.es/parcalbufera i es podrà seguir per les xarxes socials amb el hashtag #albuferaara.

Albufera-Valencia

L’objectiu del simposi és realitzar un diagnòstic de l’estat real del Parc de l’Albufera, l’any en què es compleix el 30 aniversari de la declaració de Parc Natural, i arreplegar les aportacions que es poden fer des de la investigació, la gestió de projectes i l’activisme. Propostes que, de cara al present i futur, servisquen per enfrontar els problemes que afecten al parc, les necessitats i, també, les potencialitats.

Durant les dues jornades de durada del simposi, se celebraran 5 taules de treball temàtiques que abordaran diferents aspectes al voltant de la situació actual de l’Albufera: la protecció i conservació del parc i el foment de la biodiversitat; els nous usos, com l’ecoturisme, i l’equilibri necessari entre preservació natural i ús de l’espai públic; l’aigua, amb aspectes des de la quantitat i qualitat fins als abocaments, depuradores i el sistema de gestió; l’agricultura, modernització i residus generats, i, finalment, l’ordenació del territori, amb aspectes com la pressió urbanística, la mobilitat o els assentaments de població.

Com a colofó del simposi, se celebrarà un debat final en què es resumiran les principals conclusions al voltant dels cinc eixos fixats. Tant les taules temàtiques com el debat final comptarà també amb un torn obert per als assistents al simposi.

El simposi serà retransmès en directe via streaming a través de Mediauni, el portal de la Universitat de València, en l’enllaç http://mediauni.uv.es/parcalbufera. Des de l´organització es convida a participar en el debat i fer propostes a través de les xarxes socials amb el hashtag #albuferaara, tant als assistents presencials a les jornades com al públic online.

El comitè d´experts, format per experts en les diverses àrees tractades, recollirà totes les impressions aportades durant el simposi i elaborarà un document de conclusions que es presentarà el dia 13 de desembre, a les 19 h, en l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau.

El Parc Natural de l’Albufera, ara ha estat organitzat per la Universitat de València amb la col·laboració i el patrocini de la Generalitat Valenciana; l’Ajuntament de València, Regidoria de la Devesa-Albufera; la Confederació Hidrogràfica del Xúquer; la Universitat Politècnica de València i Caixa Popular.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.