El Consell remarca que en el centre d’FP de Catarroja conflueixen de manera eficaç la formació amb les necessitats de les empreses

482

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, han realitzat una visita al Centre Públic Integrat de Formació Professional de Catarroja, organitzada per la Confederació Empresarial Valenciana.

visita-consellers-centre-fp-catarrojaAmbdós consellers han remarcat que el centre d’FP de Catarroja és un dels centres de referència perquè hi conflueixen de manera eficaç la formació d’alumnes i de persones desocupades amb les necessitats formatives que demanden les empreses valencianes.

El conseller d’Economia ha explicat que “la formació és una de les eines per a combatre la desocupació i avançar cap a un nou model productiu basat en un procés de reindustrialització. Però qualsevol formació no val per a aconseguir treball, i per això, des del Consell volem facilitar una oferta formativa en funció de les exigències del mercat laboral present i futur, dels sectors tradicionals i dels emergents”.

Rafa Climent ha destacat “la importància de la col·laboració i la suma d’esforços entre l’Administració i el teixit productiu local per a conéixer les seues necessitats i donar així una resposta formativa a mida, que augmente la productivitat de les empreses i les possibilitats de trobar treball a les persones desocupades”.

Per la seua banda, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, s’ha referit al compromís del seu Departament “des del minut un amb la Formació Professional i el seu objectiu de formar i capacitar les persones que estudien cicles formatius per a aconseguir amb garanties una correcta inserció laboral i un desenvolupament personal”.

Així mateix, Marzà ha assegurat que “hem de treballar per evitar la dualitat empresa- FP, i aconseguir un únic treball conjunt entre empresa i formació. En definitiva, ha d’haver-hi una interacció mútua i constant per a benefici de totes les parts. Creiem fermament que en complir amb aquest objectiu implícitament s’incrementaran les oportunitats d’integració en el mercat de treball dels estudiants d’FP”.

El conseller d’Economia ha manifestat que “des del Consell estem fent un esforç per a poder oferir més i millor formació a les persones desempleades. L’any 2017, el Servei Valencià d’Ocupació invertirà més de 150 milions en els distints programes de formació. En els centres Servef de Formació es realitzaran 286 cursos, 83 més que l’any passat, destinats a 4.300 persones, mentre que en els centres col·laboradors del Servef, un total de 18.000 persones podran accedir a un curs de formació per a millorar les seues capacitats.

“L’any que ve, per primera vegada, totes les comarques comptaran amb un curs de formació i també, per primera vegada, implantarem un sistema d’avaluació estadístic que valorarà i mesurarà l’efectivitat de la formació que s’està impartint”, segons Rafa Climent”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.