El Consell de Xiquets i Xiquetes d'Alaquàs ix al carrer a dir 'Prou!' als excrements de gossos a la via pública

972

Els primers en eixir al carrer per recolzar i informar els propietaris d’animals de companyia de la nova campanya municipal posada en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs han estat els més joves d’Alaquàs. Sota el nom Prou!, el Consistori ha desplegat tota una sèrie d’accions per informar sobre la modficació de l’Ordenança Reguladora de la Tenència d’Animals de Companyia a través de la qual s’augmenten les sancions i les obligacions als propietaris que condueixquen animals de companyia en la via pública.

L’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García, ha manifestat que “els animals enriqueixen el nostre poble, sumen i aporten a la convivència, però també fan necessari que complim amb una sèrie de normes per a la correcta coexistència” i ha insistit en que “la tinença d’un animal és una responsabilitat que transcendeix l’àmbit purament domèstic. Els nostres carrers, places i parcs són espais de convivència i la seua conservació i manteniment és una tasca col·lectiva”.

El Consell de Xiquets i Xiquetes, molt compromés amb esta decisió, va recórrer ahir els carrers per donar a conèixer als propietaris d’animals de companyia les seues noves obligacions i cridar l’atenció sobre esta problemàtica. En el recorregut van estar acompanyats per l’alcaldessa d’Alaquàs i el regidor d’Educació, Fran Evangelista, que es van sumar a la iniciativa.

Una de les accions més destacades protagonitzada pels xiquets i xiquetes va ser la de pintar amb sprai de colors brillants inocus tots els excrements que hi havia dipositats en la via pública. Va ser una decisió d’ells mateixos per tal de cridar l’atenció i denunciar estes actuacions. A continuació, els xiquets i xiquetes dipositaven una bandera amb la imatge de la campanya i emoticons de WhatsApp que ells mateixos van proposar. L’objectiu és alertar els propietaris per tal que quan tornen a eixe mateix lloc reconsideren la seua actuació. Al mateix temps, s’informava als veïns i veïnes sobre la campanya municipal i repartien futllets explicatius.

Borsa i atomitzador per a la neteja

La nova Ordenança, aprovada pel Ple de la Corporació el 24 de novembre, obliga al conductor de l’animal a anar provist de bosses impermeables per a la recollida dels excrements. S’exigeix als propietaris a portar un atomitzador amb aigua amb vinagre o sabó per a la neteja i desinfecció de les miccions.

El nou text estableix que els propietaris han d’impedir en tot cas que els animals depositen els seus excrements i miccions en la via pública i en general en qualsevol lloc dedicat al trànsit de vianants, excepte en els llocs habilitats.

L’Ajuntament d’Alaquàs aplicarà la sanció màxima que estableixca la normativa amb multes que poden ascendir fins els 750 euros per als propietaris que no compleixquen les normes.

Accions municipals

L’alcaldessa enviarà una carta i el futllet explicatiu a tots els propietaris de mascotes censades al municipi així com també a les associacions per informar-los de primera mà de la iniciativa.

L’Ajuntament ha incrementat també la senyalització en els espais públics i ha dissenyat tota una sèrie de material publicitari per tal de donar-lo a conèixer a tota la població. S’han habilitat també operatius de la Policia Local que vetlen als parcs i jardins pel compliment de l’Ordenança i s’està convidant també a totes les associacions a participar de la mateixa manera que s’ha realitzat amb els xiquets i xiquetes. Es continuarà també organitzant curs d’ensinistrament i coneixement de les millors atencions per a l’animal de companyia així coma mb l’adequacio dels espais d’esparciment caní.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.