El Centre de Formació de Persones Adultes d’Alaquàs, seleccionat per la UE per a millorar la formació del professorat

0
142

El Centre de Formació de Persones Adultes d’Alaquàs ha estat seleccionat per la Unió Europea per a treballar i millorar la formació del professorat. El projecte Erasmus+ Créixer amb Europa: la internacionalització com a estratègia de millora social en la formació d’adults, presentat i elaborat pel mateix professorat, ha estat aprovat en la convocatòria 2016 del Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació del programa d’Erasmus+.

elvira-i-professors-webL’objectiu del projecte és contribuir a la internacionalització del centre amb l’adquisició de noves i bones pràctiques a través de les quals el professorat tinga l’oportunitat d’ampliar les seues habilitats i perspectives. Este treball repercutirà de manera directa en l’alumnat, ja que l’objectiu final és que aquest desenvolupe competències bàsiques europees que garantisquen la igualtat d’oportunitats, ampliar les seues possibilitats d’accedir al món laboral i, en definitiva, oferir-los una formació de qualitat.

En el projecte participen un total de 9 professors i professores del centre, tots ells voluntaris, la qual cosa demostra la seua capacitat del seu treball i ganes de millora. Té una durada de 24 mesos i està distribuït en tres etapes estructurades en funció de les necessitats detectades: necessitats educatives especials, abandonament escolar i millora continua. Totes les accions es desenvoluparan a través de diferents fases.

La participació en aquest projecte i la implicació del professorat serà clau en la formació de l’alumnat, donat que la finalitat és consolidar un canvi metodològic en la comunitat escolar per tal d’assolir tres beneficis a llarg termini: en primer lloc, baixar les xifres d’abandonament escolar en les Escoles d’Adults; en segon lloc, involucrar l’alumnat; i en tercer lloc, incorporar l’experiència als materials didàctics que edita el centre, amb la possibilitat de presentar-los a algun premi d’innovació de materials curriculars.

La Comunitat Valenciana lidera enguany el nombre de projectes aprovats per la Unió Europea pel que fa a la millora de la formació. Cal destacar que les escoles d’adults són una minoria respecte a este tipus de projectes i que la d’Alaquàs és un exemple a seguir.

El Centre de Formació de Persones Adultes Enric Valor d’Alaquàs forma cada any més de 700 alumnes. Ubicat en el Castell d’Alaquàs, declarat com a Bé d’Interés Cultural i des de 1918, Monument Històric Artístic Nacional, ocupa les antigues andanes de l’edifici. En ell s’ofereixen diversos programes formatius per a majors de 18 anys i compta amb professors provinents de l’administració local i de l’autonòmica. Ocupa un lloc privilegiat en aquest centre de cultura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here