El CEIP de Bonrepòs i Mirambell es connecta a l’autoconsum energètic

796

El 24 de febrer s’ha instal·lat al col·legi Mare de Déu del Pilar de Bonrepòs i Mirambell un sistema de captació d’energia solar mitjançant plaques fotovoltaiques, el segon projecte més votat del programa de pressupostos participatius de 2018 d’aquest Ajuntament.

S’han col·locat en la teulada de l’escola 22 plaques de 285 W, que permetrà subministrar 6 kW de potència per a autoconsum. Aquesta actuació suposarà, una reducció en la despesa elèctrica entre el 10 % i el 15 %. A la vegada, s’aconsegueix una reducció important en la emissió de CO2 a l’atmosfera.

La  instal·lació compta amb un programari que permet controlar el consum, obtenir informació i fer estadístiques sobre el funcionament de les plaques. Mitjançant una pantalla col·locada a l’escola, alumnes i mestres poden assabentar-se de la despesa i producció d’energia a l’instant. La inversió realitzada ha sigut de 9.639 euros, xifra que s’amortitzarà en 7 anys. La instal·lació té una vida útil de com a mínim 25 anys.

L’alcaldessa i regidora d’Educació, Rosella Antolí, explica que “aquesta actuació té una finalitat també educativa. És important potenciar aquest tipus d’actuacions des de les institucions públiques per al coneixement de la població i apropar-nos a l’objectiu d’autosuficiència energètica, inclòs en els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.