El Bloc proposa reduccions fiscals als comerços afectats per les obres públiques de l’avinguda Santa Maria

247

El Bloc de Meliana proposa reduccions fiscals als comerços afectats per les obres públiques relacionades amb el col•lector central que transcorre per l’avinguda Santa Maria fins al carrer Calvari i que s’allarguen ja diversos mesos al municipi.
Les mesures que proposarà el Bloc en el próxim Ple són la reducció del 100% de l’IBI del 2011, i del 50% de l’IBI del 2012, per als establiments ubicats als carrers per on trascorre el col•lector; i del 75% i del 30%, respectivament, per als ubicats als carrers adjacents. A més el Bloc proposarà l’exempció de la taxa del fem i de la taxa TAMER d’abocament i tractament de residus també per als més afectats.

Com afirma Josep Riera, portaveu de Bloc-Compromís, “és tracta d’una mesura concreta i oportuna per a pal•liar, en part, els efectes negatius que estan tenint estes obres en les vendes de molts comerços, molt castigats ja per la crisi econòmica. De fet, les obres estan afectant de ple la principal zona comercial de Meliana”.

En este sentit, el responsable valencianista constata com “els comerciants han hagut d’afrontar les rebaixes d’estiu, bàsiques per a salvar la campanya, amb les obres dabant els seus comerços”.

Finalment, en la mateixa moció, el Bloc reitera la reducció de la taxa d’ocupació de la via pública per a la ubicació de les terrasses dels bars i restaurants, molt afectats també per l’aplicació de la Llei Antitabac, mentre dure l’època de crisi. Com diu Riera “és una proposta que el BLOC ja vam presentar al febrer i que en el ple d’abril el PP no va voler aprovar amb moltes excuses”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.