El Bloc proposa al ple al•legar contra el Pla de l’Horta per tal que Meliana tinga la màxima protecció

0
78
Bankia

El col•lectiu del Bloc de Meliana ha presentat diferents propostes d’al•legacions davant l’Ajuntament de Meliana al Pla d’Acció Territorial per a la Protecció de l’Horta de València (PATPHV), perquè siguen debatudes i portades al ple que s’haurà de celebrar este mes de setembre abans que finalitze el període d’exposició pública, el 30 de setembre.
Segons el seu portaveu, Josep Riera, “l’al•legació principal és que l’horta de Meliana siga considerada de protecció especial grau 1, el màxim grau de protecció, ja que ara, en el document en exposició pública, és contemplada com d’especial protecció grau 2”. Es demana, per tant, que la de Meliana s’equipare a l’horta d’Alboraia i d’Almàssera, ja que al llarg de tot el document les tres són considerades com una de les zones amb capacitat agrícola més alta i amb un valor paisatgístic màxim.

Per al portaveu valencianista, “este canvi suposaria un tractament diferenciat i l’accés a un suport econòmic per a completar les rendes agràries. Un tema bàsic per a garantir la viabilitat de les explotacions i la continuïtat dels llauradors professionals, un fet fonamental per a la pervivència de l’horta”, tal com reconeixen la mateixa normativa i el document del PATPHV.

L’altra al•legació determinant consisteix en la petició del replantejament d’algunes infraestructures previstes per l’horta. En el cas de Meliana, principalment, l’AVE i la prolongació del desdoblament de la CV-300. El Bloc argumenta que, en el cas de l’AVE, la solució per a la preservació de l’horta és el traçat paral•lel al by-pass de l’A-7.

El mateix PATHV diu que, en el cas que s’executen estes infraestructures per l’horta, la unitat de paisatge de Meliana, Almàssera i Alboraia quedaria totalment fragmentada i perdria el seu caràcter d’horta. D’altra banda, el traçat de l’AVE pel by-pass tindria altres avantatges estratègics, segons el Bloc.

D’altra banda, la formació valencianista fa propostes concretes perquè alguna zona de parc públic (PQL) que exigix la normativa en sòl urbanitzable preserve el caràcter de paisatge de l’horta i l’activitat agrícola.

També respecte de la ubicació de les antenes de telefonia mòbil perquè s’integren en el paisatge i, alhora, es puguen ubicar allunyades dels nuclis urbans habitats. Finalment, “també s’ha proposat l’ampliació del catàleg de béns rurals a Meliana, en el segon nivell, per a determinades cases i alqueries, moltes d’elles habitades”, explica Riera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here