El Bloc proposa actuacions per a millorar el servei i l’estació del metro

0
80
Bankia

El juliol passat, el Bloc de Meliana va fer palesa les “mancances de l’estació del Metro de Meliana quant a seguretat, mobilitat i informació com a conseqüència de la supressió de passos de vianants i del personal de FGV”, a més de l’estat de deterioració de l’entorn de l’estació. Ara, el col•lectiu valencianista ha presentat davant l’Ajuntament diferents propostes de millora perquè l’alcalde, Blas Devís, les trasllade a FGV.
El portaveu del Bloc, Josep Riera, assenyala que “no és de rebut que una estació de metro per a un municipi de més de 10.000 habitants tinga les mancances que té la de Meliana. Els usuaris estan desconcertats quan hi ha encreuament de trens i les corregudes per les andanes són habituals, especialment, perquè no hi ha cap persona ni cap mitjà per a informar”.

Per això, el Bloc ha proposat com a mesures urgents la tornada del personal d’estació de FGV fins que les instal•lacions estiguen ben adaptades i equipades, la col•locació d’un sistema de megafonia i de panells lluminosos per a informar de les diferents incidències, com ara els encreuaments de trens, l’entrada dels trens per les diferents andanes, horaris i combois especials, etc i, “molt important, una correcta senyalització de totes les instal•lacions de l’estació: passos, vies, direccions, etc”.

Per al Bloc, estes actuacions són “imprescindibles i urgents” fins que es realitze la veritable actuació sobre la Línia 3 del Metro al seu pas per Meliana que, com diu el responsable valencianista, “no és cap altra que la implantació de la doble via fins a Alboraia per a poder augmentar la freqüència de pas dels trens, el soterrament de la Línia 3 del metro al seu pas pel nucli urbà de Meliana, i la remodelació integral de l’estació”.

Estes propostes ja figuraven en les al•legacions aprovades pel ple de l’Ajuntament de Meliana al 2004 al projecte de remodelació de l’estació de Meliana presentat al 2003 per la Conselleria d’Infraestructures “i del què no s’ha sabut res mes”.

Per al Bloc, només com a mesura transitòria, i fins que s’executen estes actuacions definitives, “s’haurien d’habilitar passos subterranis per a vianants i vehicles amb la finalitat de garantir la circulació i la mobilitat entre les dos zones del nucli urbà separades per la via del metro tal com, sembla, està estudiant ara Ferrocarrils de la Generalitat, sis anys després d’haver-ho demanat l’Ajuntament de Meliana”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here