El Bloc orgnitza una campanya contra la Directiva Europea de Pirotècnia

270

El Bloc i Bloc Jove de l'Horta Nord van presentar conjuntament la campanya “Som un poble de foc”. La presentació tingué passat a les festes patronals d'Alboraia i estigué acompanyada d'una exhibició pirotècnica. Aquesta campanya pretén exigir que la transposició de la directiva europea 2007/23C sobre pirotècnia respecte les tradicions valencianes.
Aquesta directiva tal i com es va aprovar prohibeix l'ús de pirotècnia a menors de 12 anys i obliga a fixar una distància mínima de 15m entre els espectadors i els artefactes pirotècnics. El govern de cada estat europeu abans de l'any ha d'adequar la normativa a les seues peculiaritats abans que acabe l'any.

Francesc Pastor, secretari comarcal del Bloc, explica que “l’Estat hauria de transferir les competències de transposició de directives europees als governs autonòmics, per seguir celebrant actes genuïnament valencians com cordaes, despertaes i mascletaes”. Pastor conclou: “la cultura del foc del poble valencià no és equiparable a la de la Rioja o la de Baviera i necessita un reconeixement específic”.

Per a la secretària comarcal del Bloc Jove, Rosella Antolí, “a les festes valencianes són imprescindibles la música i el foc, si es posen restriccions que erosionen les nostres tradicions s'estarà també empobrint el nostre patrimoni cultural”, i insisteix que “generació darrere generació des del s.XIV els valencians i valencianes han sabut transmetre als més menuts l'amor pel foc però també les normes de seguretat i així hauria de continuar sent”.

A l'acte va assistir Josep Maria Pañella, diputat a les Corts valencianes, que va recordar que el BLOC va presentar una Proposició no de Llei a les Corts Valencianes. Aquesta campanya tindrà continuïtat a tots els pobles de la comarca amb la presentació de mocions als ajuntaments i actes reivindicatius.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.