El Bloc organitza un passeig reivindicatiu per demanar la protecció urgent de l’horta

0
63
Bankia

El col•lectiu del Bloc de Meliana, conjuntament amb el de la comarca de l’Horta Nord, han organitzat un passeig lúdic i reivindicatiu per l’horta. Serà diumenge que ve, 30 de maig, i transcorrerà pels termes de Meliana, Almàssera i Alboraia. En total, seran 11, 5 quilòmetres que els participants faran a peu. L’eixida serà a les 8.45 hores des de la seu local del Bloc de Meliana, al carrer Túria, tot i que diversos grups s’incorporaran en diferents punts del recorregut.

Segons el secretari comarcal del Bloc, Francesc Pastor, “passen els anys i la protecció real de l’horta no es materialitza. Ara que la construcció més depredadora s’ha parat per la crisi, l’amenaça són les grans infraestructures”. Així, en una zona no massa extensa ara es concentren actuacions com el traçat de l’AVE València-Puçol, l’accés nord al port de València, la Via Parc Nord o la prolongació de la CV-300 cap a València. “Això són moltes fanecades de cultiu que es perdran i una desestructuració important de les terres singulars d’horta, d’una fertilitat màxima”, assenyala.

El responsable comarcal reclama que “abans que finalitze esta legislatura, el Govern de la Generalitat hauria de presentar i aprovar el Pla d’Actuació Territorial de Protecció de l’Horta amb un nivell i abast de la protecció com cal. Cas contrari ens trobarem davant un nou incompliment i una nova estafa del PP”.

El trajecte té un interés paisatgístic i cultural importants ja que transcorre per paratges diferents. A més dels camps d’horta, que ocupen una part important del recorregut, vorejarà el barranc del Carraixet, una zona humida i de ribera que s’està regenerant. També es passarà per una zona del litoral en què es podrà comprovar el contrast entre una zona amb molt densitat urbanística com és Port Saplaya i la zona de platja, encara lliure, de Meliana. A més, es passarà prop de diverses alqueries típiques i pel nucli singular de Roca-Cúiper.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here