El Bloc impulsa esmenes als Pressupostos de la Generalitat per a que financien el soterrament del Metro

0
84
Bankia

El col•lectiu del Bloc de Burjassot ha fet arribar a Les Corts diverses esmenes als pressupostos de la Generalitat Valenciana a través del seus diputats. Es tracta d’esmenes referents a infrastructures que afecten al municipi i que el diputat valencianista Enric Morera ha presentat per tal que siguen contemplades en els pressupost final.
Segons comenta el portaveu del Bloc, Jordi Sebastià, “la situació dels pobles de la rodalia de València és molt complicada perquè mai no han sigut una prioritat per a la Generalitat i sempre ens hem quedat en la cua de les inversions, a més, moltes de les
infrastrutures programades per a la capital es fan sense contemplar l’impacte que tenen en els pobles veïns i per això després hem de demanar mesures correctores”.

En aquest aspecte, dues de les esmenes fan referència a infrastructures viàries com ara les vies del metro i la carretera CV-35 coneguda com la pista d’Ademús. Per a la primera, el Bloc demana que figure un finançament clar de 73 milions d’euros que segons els projectes presentats és el cost total de l’obra de soterrament de la Línia 1 i “que s’allibere així a l’Ajuntament d’haver de requalificar terrernys ni de destruir l’horta per pagar la meitat de l’obra”.

Per a la segona, demanen la construcció de pantalles acústiques que eliminen el soroll que estan patint els veïns, amb un pressupost de 300.000 euros. A més d’aquestes esmenes, el Bloc també ha presentat a Les Corts altres com l’aportació de 200.000 euros per a començar la rehabilitació del monument de les Sitges, -“que s’està deteriorant de forma lamentable amb la connivència de totes les administracions implicades”, denuncia Sebastià-, i també la de 70.000 euros per instal•lar un carril bici per la zona de l’horta de la població.

“Tot i les poques esperances que tenim que alguna d’aquestes demandes siga atesa, és la nostra obligació com a representants del poble de Burjassot persentar aquestes esmenes que considerem necessàries perquè el nostre poble no es quede discriminat en les inversions de la Generalitat”, ha conclòs Sebastià.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here