El Bloc-Els Verds reclama uns pressupostos participatius

207

El regidor del Bloc-Els Verds d’Alaquàs, Vicent Forment, ha anunciat que presentarà una moció en el pròxim ple ordinari de juliol per impulsar la posada en marxa dels pressuposts participatius al municipi.
Forment ha manifestat que en les democràcies actuals és comú que els ciutadans es senten cada vegada més allunyats de la vida política, i es per això que des del Bloc-Els Verds d’Alaquàs defensen que cal avançar cap a una nova democràcia que tinga en compte la ciutadania d’una forma més constant, “per tal d’aconseguir unes polítiques més pròximes a la voluntat ciutadana, per fer de la política una activitat més propera a la ciutadania”.

Així, demanen experiències de participació que possibiliten la influència de la ciutadania en la definició de les prioritats pressupostàries en la inversió municipal, “augmentant tant l’encaix entre política municipal i ciutadania com el desenvolupament de la xarxa social i associativa i de la seva capacitat participativa”.

"La importància d'elaborar uns pressupostos participatius ve donada pel fet que es promou: que la ciutadania no siga simple observadora d'esdeveniments i decisions, que se cerquen les millors solucions entre tots i totes, que es potencie la transparència, eficiència i eficàcia o que es millore la comunicació entre l'administració municipal i la ciutadania. Alaquàs ha de fomentar al més prompte possible aquests valors i per a açò en els pressupostos de 2012 han de produir-se avanços significatius en aquesta línia", explica Forment.

Per al portaveu de la coalició, “es el moment de que l’Ajuntament compte amb la potent xarxa social i associativa del nostre poble, per a crear mecanismes de co-gestió a l’àmbit pressupostari”, la qual cosa significa un “salt qualitatiu important” ja que, segons Forment, “obri les portes de la participació en àmbits que tradicionalment li eren vedats, a la vegada que confirma a la ciutadania una veritable voluntat democràtica”.

Al mateix temps, Forment ha denunciat “la falta de transparència i informació” que facilita l’Ajuntament respecte a la informació dels pressupostos municipals “com demostra, per exemple, que a data de hui no es pot trobar a la pàgina web municipal, cap informació respecte als pressupostos d’enguany”.

Així, ha reclamat a l’Ajuntament, que utilitze les noves tecnologies, amb la creació d’un espai estable a la pàgina web municipal, on els veïns pugen conèixer el pressupost municipal així com el seu estat d’execució real.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.