El Bloc denuncia la “demagogia” de l’equip de Govern amb el IBI

0
80
Bankia

En l’últim ple ordinari, l’equip de Govern de Museros (PP-SIM) va presentar una moció per a reduir el coeficient aplicat en l’IBI del 0, 76 al 0, 74, per a establir el pagament fraccionat de l’impost i per a bonificar amb un 2% les domiciliacions bancàries per al pròxim exercici. Per al Bloc, es tracta d’una maniobra “clarament demagògica”.
Segons el grup del partit nacionalista, el mateix equip de Govern que ara proposa la rebaixa va aprovar la pujada del coeficient per a este exercici del 0, 72 al 0, 76, la desaparició de la bonificació del 5% per la domiciliació i “a més, es va negar a fraccionar el pagament de l’impost, a proposta del Bloc”.

El Bloc ha assegurat que pel que fa al coeficient aplicat per l’Ajuntament de Museros, “dels 21 pobles de l’Horta Nord, n’hi ha 13 amb un coeficient en urbana més baix, entre els quals destaquen els casos de Foios (0, 50), Albalat dels Sorells (0, 57) o Rafelbunyol (0, 63), pobles d’unes característiques i dimensions paregudes a les de Museros”.

Segons el regidor Andreu Collado, “sembla molt oportunista i demagògic que el govern dirigit per José María Aznar vulga aparéixer com a bomber quan s’ha sigut el que ha incendiat els ànims dels contribuents. Ha portat a terme una mala versió de “primer garrot i després carícies” per a calmar el malestar i la indignació generats entre els veïns de Museros que han vist maltractades les seues butxaques”.

Al seu moment, el Bloc ja es va mostrar contrari a la modificació a l’alça feta pel govern PP-SIM a l’IBI ja que consideràven que els ingressos per este concepte “ja eren els òptims i assumibles pels muserencs i més en el context de crisi”.

El triple d’ingressos

Per al Bloc, s’hauria d’haver tingut en compte l’augment dels ingressos que l’Ajuntament ha aconseguit gràcies a la revisió cadastral i a l’augment d’inmobles. Així, en 2004, a Museros hi havia 2.500 cases, solars, camps i indústries subjectes a l’IBI i, al 2010, primer any de la revisió cadastral, ja són unes 4.000.

El 2004 es van recaptar només d’IBI urbà 533.702 euros i el 2009, 1.417.000 euros, un augment del 265% més. I la previsió per al 2010 és recaptar 1.835.000 euros, “és a dir, en 6 anys els ingressos municipals s’han més que triplicat”.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here