El Bloc-Compromís denuncia l’acomiadament de tres treballadores en el que considera un ERO encobert

0
56
Bankia

La setmana passada, el govern del PP de Meliana, per mitjà del regidor de Personal i 1r tinent d’alcalde, Pedro Cuesta, va anunciar l’amortització de tres places tècniques que han format part de l’Ajuntament, en algun cas, més de 10 anys, segons ha denunciat el portaveu del Bloc-Compromís, Josep Riera.
Es tracta del llocs de tècnica de Joventut, tècnica d’Educació i tècnica lingüística de promoció i ús del valencià. Tres persones que, segons ha explicat Riera, son contractades laborals interines que al seu dia feren les proves d’accés corresponent.

Riera ha assenyalat que “esta decisió sobtada del PP és un engany al personal de l’Ajuntament, ja que en tot el procés de consolidació de la plantilla, hui encara en marxa, el govern municipal ha afirmat que no se suprimiria cap lloc de treball, tal com figura en la proposta de Relació de Llocs de Treball repartida als sindicats i als grups polítics de l’Ajuntament”.

Les persones representants de les organitzacions sindicals i dels treballadors de l’Ajuntament de Meliana en la Mesa de Negociació del Personal es van manifestar en contra, i per unanimitat, de l’amortització d’estos llocs de treball, que va eixir endavant només amb els vots dels representants del PP.

Per al regidor valencianista, “estem davant un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) encobert que ratlla la il•legalitat, ja que no s’ha negociat en cap òrgan competent i pot vulnerar clarament els drets dels treballadors i de les treballadores”.

Segons Riera, davant esta decisió, “no es pot descartar que perillen altres llocs de treball de l’Ajuntament de Meliana” i, per tant, “es posa en perill la prestació de servicis de diferents àrees de l’Ajuntament de Meliana, com ara Secretaria, Joventut o Educació”.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here