El Bloc assegura que Alaquàs ha esgotat la partida per a la recollida de residus abans d’acabar l’any

0
46
Bankia

El grup del Bloc-Els Verds a l’Ajuntament d’Alaquàs ha denunciat la preocupant situació econòmica del Consistori tot i abans de conèixer el resultat de l’auditoria que l’equip de Govern es va comprometre a contractar. Segons el grup de l’oposició, “a finals de juny de 2011 havia partides esgotades com les de festes populars o la de recollida i tractament de residus”.
La recollida d’informació sobre la situació econòmica de l’Ajuntament d’Alaquàs ha permés al Bloc-Els Verds “conèixer dades preocupants abans de la realització de l’auditoria”. Així, el grup ha pogut comprovar que la prórroga dels pressupostos del 2010 “ha impedit que es fera una política més ajustada a la realitat de crisi econòmica i de deute municipal”.

Això ha provocat que no s’haja retallat en ingressos que ja no es produïren en el 2010, i menys encara en el 2011, i que tampoc s’hagen fet polítiques de reducció de la despesa “tal i com l’interventor ha advertit en el pla de sanejament aprovat l’any 2009 i no aplicat”.

De la mateixa manera, el Bloc assegura haver comprovat que els pressupostos d’ingressos estaven sobrevalorats com és el cas dels ingresos per taxes per serveis esportius on de 700.000 euros previstos tan sols s’havien recaptat 59.000 euros o les multes de transit, on de 60.000 euros previstos tan sols s’havien recaptat 970 euros.

“La demostració de la falta de voluntat política del PSOE per a resoldre aquesta situació es pot vore en l’incompliment del pla de sanejament aprovat en l’anterior legislatura, en la no aprovació dels pressupostos del 2011, tot i ser un acord de plenari de l’actual legislatura, i en el fet que a hores d’ara encara no estiga ni licitada ni fent-se l’auditoria que, segons l’acord d’investidura, havia d’estar acabada a finals del 2011”, expliquen.

Així, el Bloc-Els Verds està preparant una assemblea informativa per als pròxims dies, per tal d’informar al poble d’Alaquàs de la situació de l’Ajuntament, així com de les possibles solucions i les seues conseqüències. El grup de l’oposició considera important que tots els veïns tinguen informació sobre la difícil situació econòmica de l’Ajuntament, “que sàpiguen quines solucions poden haver, que contribuisquen a aportar solucions i que tinguen clar quines poden ser les conseqüències”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here