El Bloc acusa al PSPV de "menysprear la nostra llengua" per negar-se a editar la història del poble en valencià

394

El Bloc acusa al PSPV de "menysprear la llengua dels valencians" al votar en contra de la moció presentada al Ple per a que l'Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell editara el llibre d'història del poble en valencià i per a que es creara una partida pressupostària per a fer-ho efectiu el més prompte possible.
Maria Josep Amigó, portaveu del Bloc a l'ajuntament, va recalcar que “el govern municipal està incomplint el Reglament Municipal de Normalització Lingüística, aprovat l'any 1992, en què es fixa que almenys 50% de les publicacions de l'ajuntament han de fer-se en valencià”. Aquest reglament, segons explica Amigó, també concreta que “els pressupostos han de comptar amb una partida pressupostària per fer-ho possible”.

La proposta del Bloc al plenari celebrat el passat dimecres 13 de maig, compta el suport de l'altre grup de l'oposició, el PP, i del regidor de CV que van considerar que la no publicació en la llengua dels valencians “havia segut un error que s'hauria de reparar aconseguint una subvenció al respecte”.

El PSPV, grup majoritari del govern, va votar en contra de la moció aclarint “que no es destinarà cap partida pressupostària per publicar el llibre en valencià i que només si es troba finançament extern es farà l'edició valenciana”.

Per a la regidora del Bloc, ”la necessitat de subvenció és una excusa més per evitar reconéixer la manca de compromís de l'equip de govern amb la nostra llengua”.

Per acabar Amigó va recalcar que “és molt preocupant que el PSPV local es negue per segona vegada a complir la legalitat. Fa dos mesos votant en contra de la creació d'un catàleg de patrimoni local que hauria d'estar vigent des de fa 10 anys i ara votant en contra de la creació d'una assignació pressupostària per a publicacions en valencià”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.