El bàndol cristià capitanetjat per Vicent Burguera i Concha Gallardo, reconquesta la Torre de Torrent

1768

Ahir a la vesprada, la Torre va viure una intensa batalla on el bàndol cristià capitanetjat pel capità Vicent Burguera dels Comilitons i l’alferes cristiana Concha Gallardo, de les Ballesteres, van reconquerir la Torre acompanyats per totes les filades cristianes de la ciutat.

L’acte va començar amb una representació teatral on els moros començaven a veure perillar el domini de l’emblemàtic monument que dos dies abans havien conquerit. Acte seguit, els carrers del voltant de la plaça major, s’ompliren de so i pólvora, ambient que marcava l’inici d’una nova batalla.

Vicent Simó i Patricia López, capità i alferes mora, van lluitar amb totes les comparses mores perquè la bandera de la mitja lluna seguira onejat a l’alt de la Torre, intentant impedir l’entrada de les tropes cristianes. Esta trabucada i segon Parlament, que es va poder veure en directe pel canal de Youtube i de Facebook de l’Ajuntament de Torrent, va acabar amb la victòria del bàndol cristià quan el seu capità, Vicent Burguera, entrà a la plaça amb tots els seus soldats que van votar fora de la Torre als moros. 

Acaba així, un any més les batalles que rememoren les antigues lluites entre moros i cristians a la ciutat. Els festers i festeres guarden ja els trabucs i la pólvora fins l’any que ve, amb noves batalles pel domini de la ciutat.

Demà, la gran Entrada Mora

D'altra banda, Torrent viurà demà un dels actes més importants del calendari festiu de la ciutat, es tracta de la Gran Entrada Mora i Cristiana. Un acte que malgrat la seua relativa joventut és la màxima expressió d'una festa que continua any rere any creixent i sumant seguidors i seguidores.

La festa de moros i cristians de Torrent és una bona mostra d'un poble viu, que té una intensa agenda festiva durant tot l'any i arribat el periòde estival afronta una festivitat marcada en roig al calendari. Dins de la multitud d'actes programats per la Federació de Moros i Cristians de Torrent, cobra gran importància la Gran Entrada Mora i Cristiana, una explosió de música i color des de la parròquia de Mont-Sió fins Trinitaries.

En primer lloc, totes les filades cristianes exhibirán les seues esquadres amb el capità cristià, Vicent Burguera, qui tancarà la primera part de la desfilada acompanyat de la seua filada, Comilitons. A continuació, el bàndol moro capitanejat per Vicent Simó de la comparsa Sumayl’s farà acte de presència per tancar el recorregut i la part mora de la fesfilada. Com a representants de l'alferesia cristiana desfilarà amb el bàndol cristià, Concha Gallardo i representant l'alferesia mora, Patricia López.

Tot el que no puga estar present en la Gran Entrada tindrà l'oportunitat de poder voreu des de qualsevol racó del món a través del canal de Youtube i pàgina de Facebook ‘Ajuntament de Torrent’.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.