Educació concerta amb Mislata el Pla Edificant: un nou CEIP Mestre Serrano i l'adequació de l'antic per a altres usos educatius

1253

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat 153 reunions amb ajuntaments de tot el territori valencià per a determinar conjuntament si s'acolliran al pla Edificant i si és així, quines actuacions en matèria d'infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir de 2018 perquè estan molt clares i quines s'avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

Primeras reuniones de la Conselleria con los ayuntamientos.

Per províncies, es realitzaran 43 reunions amb municipis d'Alacant, 30 amb responsables de consistoris de Castelló i 80 de les comarques de València. La ronda de reunions s'ha iniciat amb els ajuntaments de la Font d'en Carrós, Sant Joan d'Alacant, Almassora i Mislata. Tots han manifestat que s'adhereixen al pla Edificant.

Per a iniciar les tramitacions dels processos de construcció de centres a partir de 2018, en el cas de Mislata s'ha determinat iniciar el procés per a la construcció d'un centre nou que substituirà el CEIP Mestre Serrano i la reconversió de l'antic edifici del CEIP Mestre Serrano en infraestructures per a altres usos educatius.

El pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció, i millora dels centres educatius valencians i permetrà els ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s'acolliran.

En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d'euros per a 2018 en matèria d'infraestructures educatives. Als 102 milions que s'hi destinen des d'Educació a aquest objectiu per al pròxim any se sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i per tant la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

El PP demana la millora dels centres

D'altra banda, el PP de Mislata ha presentat una moció per demanar a la Conselleria d'Educació que done una resposta ràpida i urgent a les necessitats dels centres educatius del municipi i, en cas contrari, “dote del finançament necessari i de les competències pertinents a l'Ajuntament per a que puga millorar els col·legis”.

El portaveu del PP, Jaume López Bronchud, ha assenyalat que s'anuncien moltes millores als col·legis però “s'ajornen sense data o, lamentablement, no arriben mai per falta d'atenció i de finançament”. Així, el regidor popular ha declarat que, si la Conselleria no ha fa, done les competències a l'Ajuntament.

Segons el PP, allò pertinent és que es milloren cada any les instal·lacions i les dotacions dels centres del municipi i ha destacat que la moció “naix en positiu per a dotar Mislata dels millors centres públics”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.