Diversos governs de Compromís de l'Horta Nord estudien presentar projectes pels als fons europeus

774

compromís fons europeus horta nordDiversos grups municipals de Compromís que governen a l’Horta Nord s’han reunit per tal d’estudiar la possibilitat d’organitzar-se en una àrea funcional de més de 20.000 habitants i generar projectes i accions que es puguen finançar amb els diferents programes de fons europeus. Concretament, es tracta dels municipis de Meliana, Foios i Albalat dels Sorells, amb alcaldes de Compromís, i Bonrepòs i Mirambell i Vinalesa on Compromís forma part dels governs locals.

Així, Josep Riera, alcalde de Meliana, explica que “hem buscat agrupar municipis amb una continuïtat i una proximitat geogràfica, i en un espai territorial molt semblant, que facilite el plantejament de projectes comuns”. Com es va constatar en la reunió, l’entorn de l’horta i la proximitat al litoral són elements que es tindran en compte .

En este sentit, Nicolau Claramunt, alcalde d’Albalat, incidix que “ara mateix, des d’Europa són projectes preferents aquells relacionats amb l’eficiència energètica, la mobilitat i l’accessibilitat, accions urbanes innovadores o els temes ambientals”. Per això, aspectes com ara la separació d’aigües i la connexió a l’EDAR, una xarxa de carrils bici, l’ús d’energies renovables en edificis públics, o l’accessibilitat als diferents nuclis i espais públics de l’àrea delimitada poden ser àrees de treball interessants.

L’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, manifesta que és molt important que “fem una ràpida anàlisi de la situació en cada ajuntament amb el personal tècnic corresponent per tal de marcar les prioritats”. Amb la informació de cada municipi es faran les corresponents reuniós tècniques i polítiques conjuntes.

Per a la regidora de Bonrepòs i Mirambell i vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, “el treball conjunt amb la Diputació pot facilitar el suport tècnic i l’assessorament necessaris”. Cal recordar que des de la institució provincial s’està impulsant el Pacte d’Alcaldies europeu, precisament amb estos mateixos objectius.

Finalment, Víctor Martínez, regidor de Vinalesa, “estem en un moment crucial i il·lusionador per a impulsar les polítiques i les actuacions de col·laboració entre diferents administracions, i este en pot ser un bon exemple”. Tots els assistents han valorat molt positivament la iniciativa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.