L’associació Dinamo enceta a Godella un nou recurs per a joves en situació de risc basat en l’agricultura

743

L’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, va visitar, junt amb la treballadora social i l’AEDL de l’Ajuntament, l’associació Dinamo, que recentment s’ha instal·lat al nostre municipi amb el seu projecte Agrodinamo.

Després de l’experiència de 6 anys en Burjassot i 4 en l’horta de Godella, des de l’associació han decidit obrir en aquest 2018 un nou recurs a Godella, que compta amb 24 places autoritzades per la conselleria d’Educació per a xics i xiques de 16 a 21 anys en situació de risc, immigrants en processos de regularització, joves que deixaren l’escola i volen traure’s el graduat, menors vinculats a la xarxa de protecció o joves que estiguen complint o vagen a complir alguna mesura judicial.

Des delCconsistori s’ha realitzat aquesta primera presa de contacte per establir sinèrgies i oferir les ferramentes necessàries. Per exemple, des del àrea de Serveis Socials es derivaran a l’associació aquells xics i xiques amb problemes greus d’absentisme escolar o en perill d’exclusió social, i des de l’àrea d’Ocupació es posarà al seu abast tot un ventall d’opcions per afavorir la transició cap a la vida laboral.

El recurs Agrodinamo, d’emancipació i autonomia per a joves, té com a activitat principal el treball productiu per al cultiu d’hortalisses ecològiques i la seua venda. Aquesta tasca suposa un marc idoni per a l’acció educativa, com un espai d’economia real que dóna sentit als itineraris d’inserció, possibilitat tant una experiència pre-laboral com un augment real d’empleabilitat i, per tant, de les oportunitats d’integració en el món laboral.

De forma paral·lela, l’associació Dinamo ofereix en Burjassot un espai per a mares menors d’edat i els seus bebès. Aquest recurs te com a objectiu proporcionar a aquestes xiques un espai d’atenció i protecció, en el que es treballen els processos formatius, d’integració laboral i d’emancipació a llarg termini.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.