Denuncien la reducció d’un 40% a la partida de programes de cooperació

0
107
Bankia

L’última decisió del govern del PP de Meliana en el 2011 va ser la reducció de la partida pressupostària del 0, 7% per a programes de cooperació en països amb necessitats bàsiques urgents. Així, la partida inicial de 37.000 euros s’ha quedat en 22.000, és a dir, una retallada de 15.000 euros, el 40%, segons ha denunciat el grup del Bloc-Compromís.
Per al seu portaveu, Josep Riera, sorprèn que “es tracta de la partida pressupostària que ha patit una retallada més dràstica, i demostra la poca sensibilitat del populars per la gent més necessitada, ja que hi ha moltes altres partides de gastos superflus que es podrien haver reduït”.

Així, si esta partida suposava en inici un 0, 6% del pressupost municipal ordinari del 2011 (5, 8 milions d’euros), ara es queda en un 0, 37%. Com diu el responsable valencianista, “amb esta decisió el PP se situa molt lluny del compromís social del 0, 7% i s’evidencia la incoherència que suposa, per exemple, destinar 145.000 euros, el 2% del pressupost ordinari, per a pagar els jornals de l’alcalde i dels regidors i regidores del seu govern”.

A més, es dóna la circumstància que, “per a maquillar la decisió d’esta retallada, el Govern del PP ho ha justificat dient que són diners que es destinen a suplementar partides de l’àrea de Servicis Socials”. Per a Riera, “això és un exercici de cinisme, ja que, per a cobrir les necessitats bàsiques d’unes persones les reduïxen o les neguen a unes altres, quan hi ha moltes altres partides que es podrien reduir amb una gestió millor, més social i pensada més en les persones”.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here