Demanen millores al servei d’embarassades de l’Ajuntament de Catarroja

0
48
Bankia

El grup municipal d’EU a l’Ajuntament de Catarroja ha sol•licitat que es facen les gestions necessàries per a augmentar el nombre de comares, millores a l’aula i la separació del servei d’embarssades de la resta de consultes a l’ambulatori del municipi.
Segons expliquen en la seua moció, ara mateix només es disposa de dos úniques comares, un consultori de 15m2 al costat de psiquiatria i una sala multiusos de 35m2 per a una població de quasi 30.000 habitants.

Les comares poden aplegar a fer 14 visites a cada embarassada, donen tallers de massatge infantil, lactància, preparació al part i recuperació postpart de gran ajuda per a les dones i de vegades els donen en unes condicions “lamentables” per que acudeix molta gent, expliquen des d’EU.

Durant l’any 2009 han passat per les consultes de les matrones del Centre de Salut de Catarroja unes 400 embarassades a les que se les ha realitzat unes 13 visites, 361 pel taller de lactància, 188 pel taller de massatge infantil i recuperació postpart, 345 pels cursos de preparació al part , 292 citologies vaginals, etc.

Per a la regidora d’EU, Rosa Pérez, “els recursos personals i materials són insuficients perquè són els mateixos que quan la població era la meitat”. Per tot açò, EU de Catarroja ha presentat una moció al ple municipal demanant que l’Ajuntament realitze les gestions oportunes amb la Conselleria de Sanitat exigint millores del servei.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here