Demanen a Patrimoni que declare Bé d’Interés Cultural (BIC) tota la línia Immediata

912

Una desena d’ajuntaments de tota la línia Immediata i diverses entitats ecologistes i de recuperació de la memòria democràtica s’ha reunit amb la Directora General de Cultura i Patrimoni perquè es declare Bé d’Interés Cultural (BIC) tota la línia Immediata.

Demanen a Cultura i Patrimoni que declare Bé d'Interés Cultural (BIC) tota la línia Immediata.El Consell ha anunciat la voluntat de declaració de BIC al tram de la xarxa defensiva republicana Immediata, la qual aniria des de Riba-roja fins a Vilamarxant.

En la reunió, es va plantejar que s’ha de declarar tot el conjunt perquè no hi haja distinció entre elements que tinguen la màxima protecció i que uns altres, com a Béns de Rellevància Local, queden sota la responsabilitat municipal.

A més, el fet que gran part de la línia de defensa estiga situada en el parc natural del Túria requereix la realització d’un Pla Director de la Línia, per al qual l’Associació de municipis està mantenint reunions amb altres institucions que ho puguen dur a terme.

La condició de BIC garantirà en major mesura la conservació dels diversos centenars d’elements que té la línia Immediata d’un traçat de 26 quilòmetres de trinxeres, búnquers, abrics i altres elements, situats en zones muntanyenques, boscoses o de camps, que estan en la seua major part per rehabilitar. Així mateix, el reconeixement de BIC promourà que finalment s’escometa un pla integral per a restaurar aquest patrimoni desconegut i abandonat.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.