Delaire, Spheniscidae, Ghost Transmission i Scorsese disputaràn la final del PreFRA

159

El divendres 10 de maig al pati del col·legi Vila d’Alaquàs es celebrarà la gran final del concurs musical 'PREFRA. Emergents 2013' convocat per l’Ajuntament d’Alaquàs i l’Associació AFRA per triar les bandes que formaran part del cartell del FRA 2013. Després de dos semifinals en les que han participat un total de 9 grups valencians, el jurat ha decidit que passaran a la final els grups Delaire, Spheniscidae, Ghost Transmission i Scorsese.

El concert tindrà lloc a les 23 hores al C.P. Vila d’Alaquàs, després del Sopar Solidari que es celebrarà al mateix lloc. El divendres a les 20 hores al Castell d’Alaquàs, amb motiu de la inauguració de l’exposició de cartells del FRA, es donarà a conèixer el guanyador de la primera edició del concurs de cartells del FRA convocat per l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de seleccionar la imatge oficial de la 19 edició d’aquest festival. Amb l’objectiu d’estimular la creativitat i participació dels joves creadors, l’Ajuntament d’Alaquàs va posar en marxa aquest concurs online al qual s’han presentat un total de 14 imatges.

Delaire és una banda de rock alternatiu de València composada per JM Martín (veu i guitarra), Jaume Lucas (guitarra), Kako Navarro (baix i cors) i Javier García (batería). Va nàixer el mes d’abril de 2012 de tres músics i amics de l’escena musical valenciana units per un projecte comú: compartir els seus gustos musicals. No van tardar molt en posar-se a composar i assatjar els seus propis temes amb energía en els que poden apreciar-se influències de bandes amb un denominador comú: el pop-rock cuidat amb les melodies sense complicació i cantades en espanyol. A finals de juliol la banda va gravar el seu primer single de dos cançons: “Desde Abril” i “Nunca más”. El 14 de setembre guanyen el tercer premi de públic i jurat en el Concurs Pop/Rock Heartbreak Hotel Altea 2012. El grup comença a promocionar-se i a ser conegut gràcies a les xarxes socials i internet mentre continúen treballant en nous treballs.

Ghost Transmission va nàixer l’any 2008 a València d’un parell d’amics amants de la música tot i que el grup no comença oficialment fins fa 1 anys aproximadament amb la introducció de nous components. El seu objectiu de construir les seues pròpies cançons els porta a tindre clares referències com les de Jesus And Mary Chain, Black Tambourine o The Raveonettes; altres no tan clares o evidents com el pop dels 60’s, The Velvet Underground o The Ramones. Els agrada tant el blues més primitiu com el “tecno ben fet”. El que ells mai anaven a imaginar que estarien d’entre els cinc finalistes del projecte Make Noise, la iniciativa de Converse i This is Undergroung per a noves bandes.

Scorsese és un projecte que s'inicia a l’any 2009 quan José del Olmo, vocalista i guitarrista de l’escena musical valenciana comença a buscar músics afins per sumar-los al seu projecte personal. En eixe mateix any s’uneixen Manuel Martínez (guitarra) i Agustín Pascual (baix i veus) com a base sòlida i comença el seu camí com a grup. Al poc de temps aconsegueixen ser semifinalistes del concurs de maquetes Festival Comtemporània 2009 i finalistes del Demotremenda 2010, concurs organitzat per TremendoPop Festival. Consolidats com a grup en l’escena local entra a formar part com a batería Christina Boynak. És a partir d’aquest moment quan graven el seu primer treball “Un mundo por delante”, que veu la llum el 24 de setembre de 2012 i amb el qual comencen a obrir-se pas en l’escena indie rock nacional. L’objectiu per a aquest 2013 és dur la música per tota la geografía nacional i elaborar els seus propis treballs musicals.

Spheniscidae porta treballant des de 2011 per generar diferents espais amb la seua música. El grup valencià naix de les cançons d’Íñigo Soler i durant el seu primer any han estat tocant per sales amb una formació acústica que integrava guitarres, persussions, teclat, violoncello i violí. A finals d’octubre de 2012 publiquen el seu primer disc: “La Historia Inempezable”. Aquest suposa un pas endavant per a la formació que porta al grup a treballar sobre un estil de música més elèctric i agressiu. El seu directe té una doble cara: elèctric i agressiu quan toca la banda compelta i cru i delicat quan viatgen en format duo Íñigo Soler i Alejandro Gómez-Lechón.

El concurs “PREFRA. EMERGENTS 2013” ha aconseguit un gran èxit de participació. Un total de 37 grups valencians es van presentar a la primera fase d’aquest concurs musical posat en marxa per obrir la participació i donar la possibilitat a totes les formacions musicals d’Alaquàs i de la Comunitat Valenciana que ho desitgen, de participar en aquest festival. Després d’un període de selecció dirigit per un jurat especialista en música independent, nou grups han estat elegits per formar part d’aquest concurs que se celebrarà durant els caps de setmana del mes de juny.

Es tracta d’una iniciativa que serveix com a plataforma de promoció i per donar suport a la creació musical que es genera a Alaquàs i a tota la Comunitat Valenciana. El FRA s’ha consolidat en els últims anys com un dels festivals de música independent, públic i gratuït més importants que aposta una oferta musical pública on es combinen els grups internacionals i nacionals amb els locals. El concurs ofereix la possibilitat de formar part del cartell a un número d’entre 1 a 3 grups de música emergents de la Comunitat Valenciana, d’una forma participativa i oberta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.