Cotino reconeix en Les Corts que a Mislata hi han empreses que manipulen productes tòxics e Iniciativa demana el seu tancament

0
64
Bankia

La reposta del Conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, Juan Cotino, reconeixent que a Mislata hi ha empreses que manipulen productes tòxics es considerat per Iniciativa per Mislata com “un punt de partida per demostrar totes les denuncies realitzades durant els trenta anys de la seua implantació en el terme municipal”.
La reposta del conseller posa fi, segons Iniciativa, “al mutisme amb què les institucions envolten la dubtosa situació de legalitat de la instal·lació de l’empresa Payà-Miralles en nucli urbà de Mislata saltant-se la norma que així ho impedeix”.

Per a Inicitiva “aquesta reposta resulta breu però representa un punt de partida per demostrar totes les denuncies realitzades, per veïns i veïnes, Ampes i organitzacions civils i polítiques durant els trenta anys de la implantació de l’empresa Payà Miralles en el terme municipal”.

Esta formació política mitjançant el seu grup parlamentari a les Corts va estar preguntant i demanant informació “que ha estat rebutjada paulatinament en aplicació de l’article 153.2 del Reglament de les Corts” sobre les accions desenvolupades per l’empresa Payà Miralles situada a Mislata i que suposadament manipula productes tòxics vulnerant el reglament relatiu a Activitats Molestes, Insalubres, Nocives i Insalubres que determina la prohibició a menys de 2000 metres.

Per a Inicitiva, “aquesta situació s’agreuja en l’abocament d’aigües sense tractar ni depurar a la sèquia de rec a més de l’expulsió de fums negres exhalats per la població limítrof i concretament escolars dels centres d’educació Amedeo Tortajada i Jaume I”. Segons Iniciativa, “recentment el Tribunal Constitucional admetia a tràmit un recurs d’empara realitzat sobre la matèria i que esperem ens oferisca la possibilitat d’accedir a tota la informació sol·licitada”.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here