Convoquen una concentració per demanar a les administracions que els centres educatius tinguen una temperatura adequada

946

Durant aquest mes de setembre han estat nombroses les queixes que les comunitats educatives dels diferents centres d’ensenyament de Xirivella han manifestat per les elevades temperatures que s’estan patint durant aquests dies a les aules i altres dependències dels centres. De fet, durant els dies lectius d’aquest mes s’estan superant contínuament als centres educatius els 27 ºC, que és la temperatura màxima per a treballs sedentaris que preveu el Reial Decret 486/1997, de 14 d’abril pel qual s’estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball.

També s’ha constatat que sovint s’arriba i es supera els 30ºC. Així, la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics de Xirivella convoca una concentració el proper 29 de setembre a les 19 hores a la plaça de la Concòrdia de Xirivella per a exigir la realització de diferents reivindicacions com ara que l’Ajuntament de Xirivella i la Conselleria d’Educació realitzen actuacions urgents per pal·liar les conseqüències negatives que per a l’activitat docent i la salut i benestar dels membres de la comunitat educativa tenen les elevades temperatures a les aules i resta de dependències dels centres educatius de Xirivella durant els mesos de setembre, maig i juny.

“Considerem que ha estat perjudicial per a l’ensenyament que la Conselleria haja decidit el començament de les clases el passat 3 de setembre, perquè, entre altres raons, ha agreujat el problema de les altes temperatures a les aules, que ja es patia els cursos anteriors. Però independentment del problema puntual d’aquest setembre, instem a les administracions esmentades per a que realitzen les remodelacions i inversions necessàries als centres educatius de Xirivella per tal de que l’exercici de la docència i altres activitats pròpies dels centres educatius (administratives, informatives, reunions de l’AMPA etc) es realitzen en qualsevol mes del curs escolar amb les condicions adequades de temperatura”, assenyalen des de la Plataforma.

Així mateix demanen la derogació de l’Orde 19/2012 de 21 de maig de la Conselleria d’Educació que permet 30 alumnes per aula en segon cicle d’educació infantil, 36 alumnes a Educació Secundària Obligatòria, 42 alumnes a Batxillerat i 36 alumnes a la Formació Profesional Inicial. “Aquestes ràtios, que es tradueixen sovint en aules massificades, són un factor que perjudica un ensenyament de qualitat”, consideren des de la Plataforma.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.