El Consell de Xiquets i Xiquetes d’Alaquàs informa els veïns per acabar amb els excrements de gossos al carrer

2070

Els xiquets i xiquetes d’Alaquàs han tornat a eixir al carrer per cridar l’atenció sobre els propietaris d’animals de companyia i apostar per la convivència. L’actuació forma part de la campanya municipal Prou! que va posar en marxa l’Ajuntament d’Alaquàs a principis d’any per donar a conèixer les noves obligacions dels propietaris de mascotes així com les sancions a les que s’enfronten.

Aquesta és la segona vegada que els xiquets i xiquetes d’Alaquàs ixen al carrer per informar els propietaris d’animals de companyia de la campanya municipal posada en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs a principis d’any.

L’activitat va tindre lloc el passat dimecres 7 de novembre. El Consell de Xiquets i Xiquetes, que està molt compromès amb la decisió que va prendre el Consistori, van recórrer els carrers per donar a conèixer als propietaris d’animals de companyia les seues obligacions i cridar l’atenció sobre esta problemàtica. En el recorregut, que es va iniciar a la porta de l’Ajuntament i va recórrer el carrer Major, el parc del Rollet i l’Albereda Nord, va estar present també l’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos.

L’acció més destacada protagonitzada pels xiquets i xiquetes va ser la de pintar amb sprai de colors brillants inocus tots els excrements que hi havia dipositats en la via pública. Va ser una decisió d’ells mateixos per tal de cridar l’atenció i denunciar estes actuacions. A continuació, els xiquets i xiquetes dipositaven una bandera amb la imatge de la campanya i emoticons de WhatsApp que ells mateixos van proposar. L’objectiu és alertar els propietaris per tal que quan tornen a eixe mateix lloc reconsideren la seua actuació. Al mateix temps, s’informava als veïns i veïnes sobre la campanya municipal i repartien fullets explicatius.

Sota el nom Prou!, el Consistori va desplegar el passat mes de gener tota una sèrie d’accions per informar sobre la modificació de l’Ordenança Reguladora de la Tenència d’Animals de Companyia a través de la qual s’augmenten les sancions i les obligacions als propietaris que condueixquen animals de companyia en la via pública.

Borsa i atomitzador per a la neteja

La nova Ordenança, aprovada pel Ple de la Corporació el 24 de novembre, obliga al conductor de l’animal a anar provist de bosses impermeables per a la recollida dels excrements. S’exigeix als propietaris a portar un atomitzador amb aigua amb vinagre o sabó per a la neteja i desinfecció de les miccions. El nou text estableix que els propietaris han d’impedir en tot cas que els animals depositen els seus excrements i miccions en la via pública i en general en qualsevol lloc dedicat al trànsit de vianants, excepte en els llocs habilitats.

L’Ajuntament d’Alaquàs aplicarà la sanció màxima que estableixca la normativa amb multes que poden ascendir fins els 750 euros per als propietaris que no compleixquen les normes.

L’Ajuntament ha incrementat també la senyalització en els espais públics i ha dissenyat tota una sèrie de material publicitari per tal de donar-lo a conèixer a tota la població. S’han habilitat també operatius de la Policia Local que vetlen als parcs i jardins pel compliment de l’Ordenança i es convida a totes les associacions a participar de la mateixa manera que s’ha realitzat amb els xiquets i xiquetes. Es continuarà també organitzant curs d’ensinistrament i coneixement de les millors atencions per a l’animal de companyia així com amb l’adequació dels espais d’esparciment caní.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.