La Confederació Hidrogràfica del Xúquer fa cas omís de la petició de Catarroja de netejar el barranc i el Port

985

L’Ajuntament de Catarroja ha explicat que ha demanat en diverses ocasions a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que netege la riba del barranc de Xiva en el seu terme municipal. El consistori ha fet pública la seua petició després de no rebre cap reposta per part del CHX, l’organisme del qual depén el barranc.

En un comunicat, l’Ajuntamet ha explicat que segons un informe de l’empresa pública ESERCA afirma que és necessària una intervenció urgent a causa del creixemet “desmesurat” de vegetació que en alguns trams “dificulta el trànsit tant de vehïcles agrícoles com d’altres en general”.  També és necessària la neteja del llit del barranc on han crescut canyes i matolls que dificulten el pas de l’aigua si es produeix un episodi de pluges intenses.

D’altra banda, el consistori ha sol.licitat repetidament que s’arregle el camí paral.lel al barranc que uniex el Port de Catarroja amb el Tancat de la Pipa ja que està en molt mal estat i “tan sols és practicable per a vehicles tot terreny”. Altra de les part deteriorades és la rampa d’accés al barranc en la part inferior de la V-31 on “falten elements horitzontals de protecció”.

L’Ajuntament no pot intervindre en estes zones ja que depenen de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que no ha contestat als requeriments del consistori ni ha iniciat cap treball de manteniment ni neteja del barranc.

Segons l’informe municipal “és necessària la neteja de la ribera del barranc en tot el terme muncipal de Catarroja”. Així mateix cal “repavimentar i compactar el camí paral.lel al barranc a causa del seu deteriorament”.

L’Ajuntament de Catarroja continuarà sol.licitant a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que es faça càrrec del manteniment del barranc. També s’ha posat en contacte amb la Diputació de València i la Conselleria de Medi Ambient per a demanar que el tram que travessa el terme municipal estiga en perfectes condicions i no supose cap risc per als qui el transiten o en el cas de pluges intenses.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.