Condemnen a l’Ajuntament d’Albalat a pagar 145.000 euros a la propietària d’un solar que s’havia considerat públic

719

L’Ajuntament d’Albalat dels Sorells va pagar dijous passat, 30 de juny, 145.498, 65 euros per complir una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en la que s’estimava parcialment un recurs interposat per una propietària d’un solar contra el Decret d’Alcaldia 53 de 2007. El solar va ser considerat de titularitat pública en la tramitació d’un PAI i la propietària va reclamar la seua part de l’aprofitament urbanístic.

L’any 2006 s’estava acabant de tramitar el PAI de Company Puchades Bayona S.L (unitat d’execució nº 2 sector sub n-2 residencial) que urbanitzava la zona nord-oest del poble, entre el carrer Crist de les Ànimes, incloent el polígon industrial actual.

Una vegada acabat i presentat el projecte, es presenten una sèrie d’al·legacions entre elles la que ara ha ratificat parcialment el TSJCV. Aquella al·legació en la que la propietària reclamava com a seu un terreny que el projecte urbanitzador havia marcat com de titularitat pública, va ser desestimada.

L’al·legació que va presentar esta propietària venia a dir que la superfície de la seu propietat afectada en este PAI era de 472, 16 m2 i no els 169 m2 que es considerava en el projecte de reparcel·lació i que els 303 m2 de diferencia s’havien imputat erròniament com de titularitat municipal.

La propietària va interposar un contenciós administratiu contra aquella resolució, que va ser desestimada en primera instancia pel jutjat del Contenciós Administratiu. Posteriorment, va interposar recurs d’apel·lació per al·legar únicament a la no atribució d’aprofitament dels sols d’ella per haver segut computats com a públics i havent sigut esclosa del Projecte de Reparcel·lació, segons han explicat fonts municipals.

El Tribunal Superior de Justícia finalment li dóna la raó i considera que l’apel·lant és titular afectada i té dret d’aprofitament urbanístic.

Marca la sentència que el valor de repercussió del sol anterior a la urbanització és de 568, 11 euros per m2/sostre i  un informe de l’arquitecte municipal diu que segons la sentència a la demandant li correspon un aprofitament de 256, 11 m2 de sostre que, multiplicats pel valor de 568, 11 euros que marca la sentència, dóna una xifra de 145.498, 65 euros que l’Ajuntament ha abonat ara.

L’alcalde d’Albalat, Nicolau Claramunt, ha lamentat la “mala gestió de l’anterior equip de Govern del PP” que, diu, “ens està costant diners a tots els veïns i veïnes d’Albalat dels Sorells”. Ha recordat que el nou equip de Govern ha hagut de fer front al pagament de 239.498, 65 € en només un any de gestió.

Concretament, s’han hagut d’assumir 94.000 euros d’interessos de demora per la construcció del Centre Cívic i 145.498, 65 € per complir la sentència del Tribunal Superior de Justícia per un contenciós administratiu de l’any 2011 i que condemna a l’Ajuntament a reconéixer un aprofitament urbanístic per eixe valor.

“En un any, l’actual equip de Govern ha fet dos pressupostos, els del 2015 que no va fer el PP i els del 2016. Uns pressupostos molt ajustats i amb gran mancança d’ingressos que dificulta la gestió dels recursos i la inversió”, ha declarat Claramunt.

L’alcalde considera que els 16 anys de govern del PP a Albalat han deixat nugats de peus i mans els comptes de l’Ajuntament fent molt difícil la gestió econòmica i la inversió “i més si li sumem tindre que fer front a 239.498, 65 euros en un any. Esperem no trobar-se més sorpreses d’este tipus i poder anar millorant la situació econòmica del nostre poble amb unes polítiques de despesa controlada”.

1 Comentario

  1. Estimado alcalde de Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt: veo ésta noticia 2 años después de publicada en hortanoticias. Tienes todo el derecho a quejarte de lo que quieras, libre eres, y haces mención a 16 años de gobierno del PP, de los cuales, casi nueve fui yo el alcalde, estando tu en las corporaciones que yo presidí, casí 5 años como portavoz del Bloc, junio 2003 a abril 2008. Yo no soy nadie para aconsejarte lo que tienes o no que decir. Respecto a ésta noticia de una indemnización a una propietaria del PAI residencial, según sentencia del TSJCV,, sabes perfectamente que tanto la aprobación inicial como las posteriores resoluciones de las alegaciones, las informó, como hoy se hace bajo tu presidencia,r el técnico contratado a los efectos, la misma persona que yo contraté en el año 2000 y tu sigues teniendo contratado 2 días a la semana en el ayuntamiento, con muchos años de experiencia en distintos ayuntamientos de nuestra comarca y en el resto de la provincia. Recuerda y medita que, tu antecesor en la alcaldía, a medida que más lloraba, más votos perdía, mientras gastaba a todo tren, sabedor como era que tenía un tesoro de ayuntamiento en forma de filón con muchas betas de “oro”, presumimos que por mucho tiempo, y que hoy, desde hace 3 años, llevas tu el timón. Sin acritud por tu “acusación” a mis nueve años de alcaldía, 99-08, y sus estados contables, por favor, no hagas lo mismo que Tamarit, pues a más lágrimas derramadas por él desde la posición que nunca debió de ocupar, de la forma que hizo , mayor grieta de votos expulsaba su barco a la deriva Tienes razón de quejarte de los intereses de demora has tenido que afrontar por el mal ejercicio de tu antecesor Tamarit, al negarse a pagar una liquidación de obra del Centro Cívico Cultural, cuyo compromiso de la generalitat de aportar cada año 500 mil euros durante los años 2007, 2008 y 2009, firmé yo el convenio y que nuestro vecino Tamarit, computaba como obligación el millón y medio de euros de la obra adjudicada durante mi presidencia en la alcaldía y no computaba, el derecho de los ingresos comprometidos por la G.V. en tres años por ese millón y medio de euros. Tamarit debió de hacer como hacen los Ayuntamientos con los vecinos con las tasas e impuestos, primero pagar, después reclamar, a ver que sale..Gracias.Un saludo.Mucha suerte con tus responsabilidades por el bien de todos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.