Compromís troba informes desfavorables a Puerto Mediterráneo de l’Agència Valenciana de Turisme i de Fomento

422

L’estudi exhaustiu de l’expedient administratiu de tramitació de l’Actuació Territorial Estratègica (ATE) Puerto Mediterráneo està descobrint, segons Compromís, “inclús informes desfavorbales a la implantació de Puerto Mediterráneo en Paterna”.Entre ells, Compromis destaca els informes de l’Agència Valenciana de Turisme i Ministeri de Foment

01.paterna.puertomediterraneoATE

Segons Compromís, l’Agència Valenciana de Turisme en un informe de 2012 afirma que “el ‘PaternaVegas’ de Puerto Mediterráneo ni és singular ni d’influència supraregional”.

El mateix informe limita els fluxos turístics a escala provincial i comarcal, per la qual cosa, l’Agència Valenciana de Turisme no preveia cap riojà per terres paterneres, com es justificava a l’informe. A més, sempre segons Compromís per Paterna, el Director General de Turisme recomana al seu informe que els establiments hotelers tinguen un posicionament diferenciat respecte a altres establiments hotelers ubicats en Paterna i la comarca.

Tot i això, segons denuncia la formació nacionalista, “en 2013 ho declararen estratègic sense complir amb aquests dos criteris de necessari compliment, segons l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana, per a declarar-ho ATE”.

Altre aspecte encara pendent i exigit per Compromís per Paterna des de l’inici de la tramitació és el compliment de la llei en matèria de carreteres i mobilitat. A l’expedient, segons Compromís, consta informe desfavorable del Ministeri de Foment de data 19 de desembre de 2012.

Segons el Ministeri de Foment “l’aspirant a promotor no analitza les IMD (intensitats mitjans diàries de trànsit) ni la capacitat de l’enllaç de l’A7 amb la CV-35 per mantindre ‘niveles de servicio adecuados’”.

Actualment s’ha fet públic el IMD de la CV-35 arriva a 122.000 vehicles mitjans diaris, molt per damunt dels 103.000 vehicles estimats per l’aspirant a promotor britànic en l’ultima modificació del projecte.

Per a Compromís, els informes evidencien “la nul·la fiscalització d’un expedient, que des de 2012 ha comptat amb un impuls polític inusual per part de dirigents encabotats en dur endavant un megaprojecte, obviant que no comptava amb el compliment dels ‘requisits imprescindibles’ de les administracions competents”.

Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna, opina que “estem davant de tot un seguit d’irregularitats, d’ombres i mentides que fan que des de 2012 s’haja estirat la tramitació administrativa d’un megaprojecte que, segons els informes consultats no complirien ni les condicions mínimes per ser declarat ATE al 2013. Molt més lamentable continua sent la defensa d’un projecte sense conéixer estos informes, o de qui ha estat manipulant l’opinió pública, creant expectatives de treball a tanta gent, sabent les mancances administratives i la inviabilitat tècnica de Puerto Mediterráneo”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.