Compromís proposa implantar un recàrrec als habitatges buits i destinar-lo a ajudes al lloguer

0
59
Bankia

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de Picanya, després d’escoltar el col•lectiu del poble, ha traslladat a la resta de grups municipals una proposta de reglament per tal de gravar amb un 50% de recàrrec l’IBI als habitatges buits.
Segons la proposta del grup municipal, amb totes les garanties legals i demostrat que un habitatge està buit, el gravamen servirà per generar uns ingressos que, proposa Compromís, habiliten un fons d’ajuda per al lloguer, principalment de persones joves, “els que més problemes tenen a l’hora de poder accedir a habitatges dignes”.

“En un moment en el qual ens trobem amb molts habitatges buits, i moltes persones amb necessitats d’una llar, la proposta compagina els dos problemes i fins i tot ajudarà a abaratir el preu del habitatge”, expliquen des del grup de l’oposició.

Els diners de l’increment de recaptació, destinat a facilitar el lloguer, segons Compromís, “farà que els mateixos propietaris d’habitatges, troben, que si ben bé, és una recàrrega, al remat es convertirà en un reforç de la possibilitat de treure rendiment d’eixe espai físic mort al notar major increment de demanda al haver-hi més persones amb capacitat (gràcies a les ajudes) d’optar a l’ocupació”.

“Esperem que l’Alcaldia i els altres Grups Municipals consideren aquesta proposta en benefici de la revitalització del nucli antic, de baixar l’estoc d’habitatges buits al poble, abaratir els preus i el més important facilitar un habitatge digne a mileuristes i joves que es volen emancipar”, ha manifestat el regidor de Compromís, Xavier Rius.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here