Compromís per Torrent demana una actuació d'emergència per a protegir el Palau Giner-Cortina

618

Torrent-Palau-Giner-Cortina

Compromís per Torrent ha presentat al Registre del Ple una bateria de peticions per tal de protegir el conjunt patrimonial del Palau Giner-Cortina. Per al portaveu de Compromís, Pau Alabajos, "resulta inaudit que un dels principals monuments arquitectònics modernistes de Torrent es trobe en imminent perill de desaparició a causa de la inacció política dels governs municipals des dels anys noranta. La degradació del conjunt, considerat com a Bé de Rellevància Local, ha arribat a un punt on l'edifici està en una clara situació de ruïna, que es va agreujar després dels nombrosos incendis patits en el període 2000-2010, que s'han emportat per davant els elements de més valor de l'edifici, entre ells la teulada".

Alabajos estima que l'espoli que pateix el monument "s'ha agreujat quan l'accés es produïx de manera directa després de trencar el cadenat de l'actual porta metàl•lica, instal•lada en 2012 i que s'ha demostrat ineficaç, motiu pel qual des de Compromís es demana una intervenció d'emergència perquè es torne al mur perimetral d'obra original".

A més, Compromís denuncia la falta de salubritat i seguretat de la parcel•la on s'ubica el monument, on segons el veïnat de la zona, la brossa alta, les serps i els rosegadors campen al seu abast, "amb el perill afegit que suposa l'existència d'una fossa sèptica plena d'aigua que es troba sense cobrir".

Finalment Alabajos ha sol•licitat que l'Ajuntament de Torrent actue, dins les seues competències, perquè es duguen a terme "actuacions contundents adreçades directament a la supervivència del conjunt arquitectònic".

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.