Compromís per Paterna proposa la instalació de pictogrames per facilitar l’autonomia a persones amb dificultats de comunicació

487

carmen-gayàLa regidora de Compromís per Paterna Carmen Gayà ha anunciat la proposició del seu grup per tal d'instalar pictogrames al municipi que facilitaren l'autonomia a persones amb dificultats de comunicació.

Com si despertarem en un lloc estrany amb una llengua i signes estranys que no entenem, així explica Gayà com se senten les persones amb dificultats comunicatives i al mateix temps de quina manera es podria donar solucions, d'una forma no excessivament costosa, a les seues situacions.

Des de Compromís per Paterna defensen que cal crear un equip de treball en el qual podrien estar entitats educatives del municipi, com el CEE Francisco Esteve, però també entitats o professionals externs vinculats al món de les necessitats educatives especials i dels sistemes de comunicació alternatiu i augmentatiu. Estos professionals haurien d'avaluar la forma més idònia d'implantar un sistema municipal de pictogrames que faciliten la senyalització en Paterna.

Este equip també hauria de detectar els llocs i indrets més aconsellables per a implantar esta forma de comunicació que conformen recorreguts orientatius per a donar autonomia a persones amb dificultats comunicatives ordinàries.

Segons la regidora, “des de Compromís sempre hem volgut fer de Paterna una ciutat amable, una ciutat integradora per a totes les persones que l'habiten. Per això fem propostes de polítiques d'inclusió d'aquells col·lectius que, normalment, acaben quedant-se fora de la presa de decisions”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.