Compromís per Paterna proposa condonar deutes a canvi de treballs per a la comunitat

0
261

Paterna.  Ayuntamiento. No bajada de banderas. Accidente Metro

Compromís per Paterna arreplega la proposta del col·lectiu Bando d’Afectats pel Deute de Paterna que ha proposat condonar deutes a canvi de treball en benefici de la comunitat “per a evitar l’exclusió social a Paterna”. Esta proposta es presentarà com a moció al ple de desembre.

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “l’Ajuntament de Paterna, com a administració més propera a la ciutadania, ha de fer el possible per oferir-li una alternativa que evite l’angoixa de no poder fer front a deutes amb el municipi, per impagament d’impostos i taxes, que alhora generen més interessos que augmenten el deute inicial”.

Segons explica Ramón, “tenim molt clar que la situació econòmica de molts veïns i veïnes de Paterna és insostenible i que els deutes, i la manca d’ingressos, porten a les persones a l’exclusió social. Però condonar un deute que un ciutadà tinga per impagaments al municipi, i fer-ho a canvi de treball, considerant-lo com la prestació personal, voluntària, en determinades activitats d’utilitat pública, amb interés social i comunitari, que tampoc supose la substitució d’un lloc de treball, pot ser alivie les maltretes economies de moltes persones”.

Ramón explica que “la condonació del deute a canvi de treball en benefici de la comunitat s’haurà de regular amb un informe tècnic realitzat pels serveis socials municipals. Informe que determinarà els criteris i requisits que hauran de complir els sol·licitants i les tasques que poden dur a terme. Per això, si la proposta ix endavant, l’Ajuntament ha d’iniciar immediatament l’estudi per a definir les àrees municipals on la ciutadania sol·licitant podria fer els treballs”.

A més a més, segons el portaveu de Compromís per Paterna, “cal que el consistori es comprometa a dissenyar itineraris d’imserció socio-laboral que siguen per aplicar als casos que els serveis socials municipals consideren. Evidentment per a fer tot això és imprescindible que l’Ajuntament de Paterna dote de recursos econòmics i humans a l’àrea de Benestar Social, de manera que la proposta que fem es puga complir totalment”.

“Per tot això, i perquè és un recurs per afavorir la imserció social de persones en risc d’exclusió per deutes amb l’administració local, confiem en que ixca endavant al ple de desembre”, segons Ramón.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.