Compromís per Paterna lamenta que Sumpa i Ajuntament abandonen la Vila Romana i la Cova d’Alfons XIII

676

Paterna. Vila Romana parcel·la SUMPA 2Compromís per Paterna lamenta que Sumpa i ajuntament abandonen la Vila Romana i la Cova d’Alfons XIII mentre es passen la pilota econòmica de la seua protecció. Per possar fi a es esta situació, Compromís exigeix a l’Ajuntament de Paterna que assumisca subsidiàriament la redacció dels informes tècnics i faça un estudi de viabilitat econòmica dels treballs arquitectònics que li demana a la societat municipal.

El regidor de Compromís en Paterna, Emili Mira, considera que “el patrimoni cultural i històric del municipi està sotmés a la desídia i abandó ja que tant Ajuntament com SUMPA no estan protegint ni la Vila Romana ni la Cova d’Alfons XIII perquè es dediquen a passar-se la pilota per veure quina de les dos entitats decidirà assumir la rehabilitació. El temps corre però no va favor dels béns culturals de Paterna”.

Mira explica que “evidentment la situació actual de SUMPA, en concurs de creditors, pot ser un entrebanc a l’hora de prendre decisions sobre rehabilitar i posar en valor els dos immobles esmentats. Però precisament el consistori ja li ha dit a SUMPA que la seua situació financera no és excusa per a no fer els tràmits que li demana. A això s’afegeix que la societat municipal és propietària dels dos, de la part municipal de la Vila Romana i de la Cova d’Alfons XIII, des de fa temps. Així que molt abans del concurs de creditors ja podia haver-se preocupat de l’abandó que patixen ambdós llocs i que, des de Compromís hem denunciat en moltíssimes ocasions”.

El regidor assenyala que “el cas de la Vila Romana és flagrant. Hem vist com l’equip de govern ha anat deixant perdre un dels llocs històrics de Paterna que ens remet als orígens romans del municipi. S’han de netejar les troballes arqueològiques i protegir la parcel·la amb una tanca de formigó, aspecte que se sap des de fa mesos i que en cap moment s’ha dut a terme. Una mostra més que el patrimoni de Paterna no és de l’interés del PP i per això el deixa sentenciat i abandonat als efectes de l’oratge, la brutícia i el vandalisme”.

En quant a la Cova d’Alfons XIII, “SUMPA havia de fer també un Projecte d’Intervenció i després acometre els treballs. Però amb l’excusa del concurs de creditors es lleva la responsabilitat del damunt i li passa la pilota a l’Ajuntament, que és qui ara ha de resoldre si accepta fer-se càrrec de l’assumpte o no. Mentre, la cova continua en estat de ruïna, el temps passa i ningú, ni Ajuntament ni SUMPA, prenen cartes en l’assumpte. Mana la burocracia sobre l’interés comú”.

Per tot això, des de Compromís “exigim que siga l’Ajuntament qui elabore els informes tècnics i els Projectes d’Intervenció que li demana a SUMPA, i que realitze un estudi de la viabilitat econòmica de procedir a fer les intervencions arquitectòniques que es determinen. Si fa temps s’haguera actuat, potser ara no seria tan urgent i, segurament, l’import econòmic seria un altre”, segons el regidor Emili Mira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.