Compromís per Paterna es reunirà amb la directora de l’EIGE per demanar un canvi en els criteris d’adjudicació de vivenda social

0
358

Compromís per Paterna vol abordar amb Blanca Marín, directora de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat, un canvi de normativa a l’hora de concedir vivendes socials per tal d’actualitzar-la i adaptar-la a l’esperit de les noves polítiques socials del Consell, posant com a objectiu l’agilització de la tramitació i que isquen beneficiats aquells que més ho necessiten.

compromís paterna plenoCompromís recorda que existeix una baremació objectiva per a valorar les sol·licituds tenint en compte la quantitat de membres per unitat familiar, la situació socioeconòmica i posant una limitació per sostre de renda. El problema està a l’hora de la baremació del sòl de renda per a accedir a un habitatge social. Segons la normativa que vol canviar Compromís, “els sol·licitants hauran de, en qualsevol cas, justificar ingressos mínims suficients per al pagament de la renda o quotes d’amortització”.

Des del Grup Municipal Compromís per Paterna, el seu portaveu denuncia la falta d’objectivació d’este criteri no subjecte a cap tipus de baremació i que, a més a més, deixa fora a aquelles persones que més ho necessiten. “Si es tracten de vivendes socials no es pot demanar justificació d’ingressos mínims com si es tractara d’una immobiliària”, expliquen.

Compromís per Paterna recorda que al seu municipi està un dels parcs immobiliari més importants de l’EIGE i per això demanarà a la Directora de l’Entitat d’Infraestructures que es canvien els criteris d’adjudicació per altres més socials, transparents, objectius i que tinguen en compte els criteris socials pels quals es va crear este tipus de vivenda.

“Volem que la vivenda social siga accessible per a aquells que més ho necessiten i més urgència tinguen. En este sentit també demanem una major coordinació entre les diferents administracions públiques per tal de simplificar la tramitació burocràtica per accedir a una vivenda i evitar la diaspora dels sol·licitants per les diferents administracions”, ha manifestat Ramón.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.