Compromís per Paterna demana l’alcalde anar més enllà de l’ecoparc i consensuar un Pla Local de Gestió de Residus

0
118

La moció presentada en 2013 per Compromís per Paterna preveia la gestió eco eficient dels residus mitjançant l’aprovació d’una ordenança específica i un Pla Local de Gestió de Residus. De fet, a proposta de Compromís es va sol·licitar als Fons FEDER la instal·lació d’una Planta de Transferència de Residus, és a dir, una infraestructura on els residus seran separats de forma exhaustiva per a optimitzar el seu valor en les plantes de reciclatge.

A més, este Pla és una aposta per la creació d’ocupació a Paterna vinculat a l’arreplegada selectiva de tot tipus de residus urbans. Ja que, entre altres coses, pretén impulsar i col·laborar en projectes sociolaborals destinats a la creació de treball en este àmbit i indirectament crear sinèrgies entre gestors de residus locals.

Segons el portaveu de Compromís, Juanma Ramón, “és necessari establir una metodologia per a la implantació del sistema municipal d’arreplegada de residus i neteja diària. L’ecoparc és molt necessari i per això l’hem demanat per activa i per passiva però pensem que hem d’anar més enllà i posar en marxa este Pla que té com a objectiu la millora de la qualitat ambiental del poble i l’augment d’ingressos per la venda dels residus. Volem que Paterna siga un referent en temes mediambientals i, en este cas, pionera en la recollida i tractament de residus urbans”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here