Compromís per Paterna demana l’alcalde anar més enllà de l’ecoparc i consensuar un Pla Local de Gestió de Residus

391

La moció presentada en 2013 per Compromís per Paterna preveia la gestió eco eficient dels residus mitjançant l’aprovació d’una ordenança específica i un Pla Local de Gestió de Residus. De fet, a proposta de Compromís es va sol·licitar als Fons FEDER la instal·lació d’una Planta de Transferència de Residus, és a dir, una infraestructura on els residus seran separats de forma exhaustiva per a optimitzar el seu valor en les plantes de reciclatge.

A més, este Pla és una aposta per la creació d’ocupació a Paterna vinculat a l’arreplegada selectiva de tot tipus de residus urbans. Ja que, entre altres coses, pretén impulsar i col·laborar en projectes sociolaborals destinats a la creació de treball en este àmbit i indirectament crear sinèrgies entre gestors de residus locals.

Segons el portaveu de Compromís, Juanma Ramón, “és necessari establir una metodologia per a la implantació del sistema municipal d’arreplegada de residus i neteja diària. L’ecoparc és molt necessari i per això l’hem demanat per activa i per passiva però pensem que hem d’anar més enllà i posar en marxa este Pla que té com a objectiu la millora de la qualitat ambiental del poble i l’augment d’ingressos per la venda dels residus. Volem que Paterna siga un referent en temes mediambientals i, en este cas, pionera en la recollida i tractament de residus urbans”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.