Compromís per Paterna acusa el PP de passivitat mentre avança la plaga del picudo

0
49
Bankia

El grup municipal de Compromís per Paterna ha acusat al PP de no actuar amb celeritat per acabar amb la plaga del picudo roig que es produeix actualment en les palmeres de la Canyada. Compromís ha alertat de què, malgrat molts veïns amb palmeres afectades han tallat les branques i després han tret els troncs per a que l’Ajuntament els retire, el consistori retira les branques però no els troncs quan és precisament esta part de l’arbre infestada on estan les larves i insectes madurs.
Per això, des del grup municipal Compromís per Paterna han alertat que el fet de no retirar els troncs pot afavorir la extensió d’esta plaga que actua menjant el tronc des de dins.

Des de Compromís han advertit que el govern tampoc ha informat a la ciutadania ni de les mesures preventives ni de les mesures paliatives que es poden prendre davant esta plaga que amenaça amb destruir les palmeres del municipi.

Segons ha destacat la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, “encara que la plaga està bastant estesa, queden molts exemplars que o bé no estan afectats o estan en fases incipients de la malaltia i estem a temps de tractar-les”.

Per tant, segons Ripoll, “és necessari una bona informació i que es retiren els troncs per a impedir una reinfestació: no fer-lo seria una mostra d’irresponsabilitat molt greu per part de l’equip de Govern i exigim que l’Ajuntament actue informant a la ciutadania sobre com detindre la plaga i recollint els troncs morts”.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here