Compromís per Foios demana el fraccionament dels impostos municipals

402

Durant l’any 2008, davant la situació de crisi i preocupats pels seus efectes en l’economia familiar dels veïns de Foios, el grup municipal de Compromís per Foios va presentar tota una sèrie de propostes com la rebaixa de la contribució urbana. A més, presentà una proposta de modificació del calendari de cobrament sense càrrecs i el Govern va demanar temps per a estudiar-ho.
A hores d’ara, el Govern del PP, i després de més d’un any de la proposta i del compromís d’estudiar-la, proposa per al pròxim plenari “fraccionar sols l’IBI i només en dos terminis, el 50% en setembre i el 50% restant en novembre”.

Davant d’aquesta situació, els regidors de Compromís per Foios, Sergi Ruiz i Gumer Ynarejos, presentaran una moció al ple ordinari del 25 de març perquè l’Ajuntament de Foios “unifique i fraccione el pagament del impostos municipals: IBI, Fem i Vehicles”.

Ynarejos defensa l’oportunitat d’esta moció al considerar que “és una resposta a la crisi que intenta simplificar i facilitar el pagament dels impostos municipals. En estos moments, una família de Foios paga entre 300€ i 450€ entre IBI, FEM i l’Impost de Circulació. En Compromís per Foios pretenem que el pagament siga fraccionat en sis rebuts al llarg de l’any. Actualment estos tres impostos, més la taxa del TAMER que va incorporada en els rebuts de l’aigua, representen un esforç molt important d’entre 400€ i 600€ per a les famílies”.

Actualment el rebut de la contribució o IBI, s’ha de pagar al mes de setembre i això suposa una retallada a l’economia domèstica en coincidir amb l’inici del curs escolar.

El grup de Compromís per Foios recorda que esta possibilitat és ja una realitat en altres pobles amb un grandària en habitants pareguda a la de Foios i sense importar el color polític del govern. Esta proposta suposarà que un veí podrà triar si vol pagar els rebuts en sis terminis o com fins ara.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.