Compromís per Foios critica la falta d’un projecte de pressupost anual tot i estar ja al mes d’abril

0
152

Foios. AjuntamentEl regidor de Compromís per Foios Gumersindo Ynarejos ha manifestat el seu descontent amb el govern popular del municipi perquè “no s’ha presentat el pressupost de l’any 2014 i ens trobem en el mes de març”.  Segons Ynarejos, “és una falta de sensibilitat per part d’Héctor Bueno que en una situació com l’actual, amb una crisi tan intensa encara no tinguem aclarits els comptes municipals”.

Des de Compromís aseguren no entedre el retard ja que les previsions d’ingressos no s’han complit i, per tant, “cal una actualització immediata i ajustada a la realitat, perquè tinguem clar els ingressos”.

D’altra banda, els gastos s’han incrementat en més d’un 12%. L’informe d’intervenció indica que a finals de desembre de 2013 hi havia factures pendents de pagament per un import de 938.019’25 euros, dels quals 482.034’96 euros corresponen a factures sense consignació pressupostària. “La gestió del PP es com sempre gastar i que els altres ho arreglen”, critiquen des del grup de l’oposició.

Segons Compromís, este “descontrol fa que no es complisca el Pla d’Ajust i que els proveïdors del consistori no cobren puntualment. En el Pla d’Ajust, la llei estableix que els pagaments s’han de fer en 30 dies, i en realitat l’Ajuntament paga a 180 dies, cosa que va contra l’economia de les empreses”.

“A més no sabem a què ha destinat el Govern municipal els 397.000 euros en factures que la Generalitat assumia en compensació pel deute amb l’Ajuntament per la construcció del Centre Integrals de Majors, del Pla Confiança, que l’hagué de pagar l’Ajuntament i que suposà més d’un milió d’euros”, declaren.

Compromís vol saber també a què s’han destinat els 520.000€ del superàvit de 2012 i per què no s’han dedicat a pagar deute amb els proveïdors o disminuir el deute amb els bancs i pagar menys interessos.

Però, segons Ynarejos, el més preocupant es que hi hagen factures impagades no consignades per valor d’uns 490.000 euros, segons l’informe d’Intervenció de l’Ajuntament.

“Està clar que el govern d’Héctor Bueno gasta sense complir els acords del Ple i continua fent escola popular: gastar i gastar. Davant l’incompliment del pla d’ajust caldrà arbitrar mesures per compensar la reducció dels ingressos previstos i reduir les despeses. Pet tant, o s’incrementen estos via impostos o es reduïxen els gastos sumptuaris, com les festes, menjars… L’opció de Compromís és clara, s’han de reduir els gastos”, conclou el regidor de l’oposició.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.