Compromís per Burjassot reclama l’ampliació del servei de la Unitat Sexual i Reproductiva a tots els dies

298

01.burjassot.rubertyvilloFa escasses setmanes es posava en funcionament la Unitat Sexual i Reproductiva de Burjassot al centre de Salut de Rubert i Villó a Burjassot, després d’anys de reivindicacions de Compromís, amb mocions a l’Ajuntament i preguntes parlamentàries a les Corts Valencianes. Però, la formació política reclama que el servei s’amplie a tots els dies de la setmana.

La nova unitat donarà servei 10.327 dones de Burjassot en edat fèrtil que ja no hauran de desplaçar-se fins a la localitat de Moncada per poder ser visitades pels especialistes. Fins ara, aquestes dones, s’havien de desplaçar a aquell municipio per a rebre aquest servei.

De tota manera, ha explicat el portaveu de Compromís per Burjassot, Emili Altur, “denunciem que aquest servei tan sols es presta els dimecres, amb un sol equip, composat per una metgessa, una sexòloga, una inferemera i una auxiliar, que s’han de desplaçar des de Montcada, que deixa de prestar aquest servei els dimecres. Per tant les llistes d’espera s’incrementen i per a que no hi hagen llistes d’espera no estan donant cites noves i s’emplaça a les dones a demanar-les a partir de gener”.

“Per altra banda”, ha afegit Altur, “com que l’espai asignat a aquesta unitat sexual i reproductiva ja estava ocupat per Salut Mental, la unitat ha hagut d’ocupar l’espai de l’àrea maternal, pel que les matrones s’han de desplaçar a altres consultes que no tenen els mitjans necessaris per a que es puga realitzar adecuadament la seua activitat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.